nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nabestaande van zelfdoding: hoe pak je je leven weer op?

23 oktober 2013

Zelfdoding: het is nog altijd een onderwerp waarover mensen liever niet praten. Daardoor kunnen nabestaanden van zelfdoding nauwelijks rekenen op herkenning, hulp en medeleven vanuit hun omgeving, wat hun rouwproces nog extra bemoeilijkt. Met zijn lezing doorbreekt psycholoog Ton Baakman dit taboe en laat hij nabestaanden zien dat ze niet alleen staan in hun verdriet.

Op 12 november 2013 is Ton Baakman te gast bij Yarden Vereniging Brabant in de “Verkadefabriek” in den Bosch. Tijdens zijn lezing geeft hij inzicht in de verschillende facetten in het rouwproces van nabestaanden van een zelfdoding. Omdat Baakman veel vanuit zijn eigen ervaringen vertelt - zijn moeder kwam om het leven door zelfdoding – stelt hij de aanwezigen al snel op hun gemak. Hij geeft aan welke emoties dat bij hem heeft losgemaakt en hoe hem dat nu nog steeds bezighoudt. Zo wisselt hij theorie en praktijk continu af en betrekt de feitelijke kennis telkens weer op zijn eigen ervaring.

Interactieve lezing
Baakman houdt tijdens zijn lezing de zaal goed in de gaten en geeft de aanwezigen uitgebreid de gelegenheid hun verhaal te doen en vragen te stellen. Tijdens de afrondende borrel kunnen de aanwezigen gezamenlijk verder praten over hun verliezen en emoties.

Over de spreker
Ton Baakman (1966) is afgestudeerd op psychologie,maar ook ervaringsdeskundige na het overlijden van zijn moeder. Hij geeft lezingen en ondersteunt nabestaanden van zelfdoding tijdens hun rouwproces.

Datum en locatie
De lezing, aangeboden door Yarden Vereniging, vindt plaats in de Verkade fabriek, Boschdijkstraat 45, 5211 VD ‘s-Hertogenbosch, van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Om teleurstellingen te voorkomen is vooraf aanmelden een must via www.yarden.nl/agenda of het gratis telefoonnummer 0800 – 1292 (tijdens kantooruren).
De toegang is gratis!

Voor meer informatie en persaanmeldingen - u bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen! - kunt u contact opnemen met Hans Zeelenberg van Yarden Vereniging Brabant via telefoonnummer (06) 57 88 44 15 of per e-mail op hansendorothe@gmail.com.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE