nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta Charity Fund sponsor kunstzinnige herdenkingswandeling in Almere

14 oktober 2013

Op vrijdagavond 1 november 2013 organiseren stichting Ultramarijn en Ritueelbegeleiders Almere ’in het Vroege Vogelbos in Almere een bijzondere wandeling met de titel: ‘Namen Blijven’. Dit community art project geeft bezoekers de gelegenheid om actief stil te staan bij hun dierbare overledenen. Het Monuta Charity Fund steunt dit initiatief met een financiële bijdrage. Heidi Markus, uitvaartverzorger bij Monuta en aanvrager van de donatie vanuit het Monuta Charity Fund: “Dit initiatief biedt alle nabestaanden in Almere de gelegenheid om op eigen, creatieve en vrije wijze te herdenken”.

Tussen 19.00 en 21.00 uur wordt in een sfeervolle natuurlijke omgeving met fakkels een wandelroute uitgezet. Langs deze route biedt een aantal professionele kunstenaars nieuw ontwikkelde, interactieve, kunstzinnige vormen tot herdenken aan. Daarnaast zijn er enkele plekken die uitnodigen tot individuele bezinning. Het aanbod wordt aangevuld met zang en poëzie door een aantal Almeerse amateurkunstenaars. Met dank aan Baljet groep wordt met diverse vormen van verlichting rond dit geheel een meditatieve sfeer gecreëerd.

Markus: “Almere kent nog geen traditie in herdenken van overleden dierbaren. De herdenkingsbijeenkomsten die worden geboden zijn afhankelijk van de relatie die de nabestaanden hebben met de organisatie. In Almere zijn meer dan 65 nationaliteiten vertegenwoordigd. Deze herdenkingswandeling geeft mensen van welke religie en welke afkomst dan ook de gelegenheid op hun eigen manier hun dierbaren te herdenken.

In mijn optiek is de behoefte aan de verbinding onder mensen groot. Voor nabestaanden gaat dit zeker op. Een initiatief als dit is dan ook van grote toegevoegde waarde voor de inwoners van de jonge stad Almere, die in zoveel opzichten in opbouw is.”

Voor meer informatie over de wandeling kunt u kijken op www.ritueelbegeleiders-almere.nl of contact opnemen met anja@ritueelbegeleiders-almere.nl , gerard@ritueelbegeleiders-almere.nl en maria@ritueelbegeleiders-almere.nl
Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop is welkom.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE