nieuws

Facultatieve
Sponsors

Weer graven vernield in Delden

3 oktober 2013

Voor de tweede keer in een week tijd zijn er graven vernield op de algemene begraafplaats in Delden. Dit keer gaat het om 25 tot 30 graven die kapot zijn gemaakt op het oude deel van de begraafplaats. Vorige week werden in dezelfde gemeente ook graven vernield op de algemene begraafplaats in Goor. De gemeente doet een beroep op getuigen om zich te melden.

Mensen die iets hebben gehoord of gezien worden verzocht te bellen naar de politie op nummer 0900-8844. Maar u kunt ook bellen naar een speciaal nummer van de gemeente: 0547-858585. Mensen die liever willen mailen kunnen dat doen naar info@hofvantwente.nl.

Hieronder de officiële verklaring die de gemeente vandaag heeft gepubliceerd:

Weer vernielingen op Algemene begraafplaats in Delden

Op de Algemene begraafplaats in Delden zijn opnieuw vernielingen van grafmonumenten aangetroffen. Het gaat ditmaal om zo’n 25 tot 30 grafmonumenten die zich op het oude gedeelte van de begraafplaats bevinden. De gemeente heeft ook van deze vernielingen aangifte gedaan bij de politie. Vorige week waren al vernielingen aangetroffen bij een twintigtal grafmonumenten op de Algemene begraafplaats in Delden en een dag later ook bij 35 grafmonumenten op de Algemene begraafplaats in Goor.

De ‘nieuwe’ vernielingen werden woensdagmiddag ontdekt toen wethouder Ben Eshuis, Jan Meutstege van Stichting Belangenbehartiging Begraafplaatsen en medewerkers van de gemeente een bezoek brachten aan de Algemene begraafplaats in Delden.

De politie is een onderzoek gestart, waarvan buurtonderzoeken deel uitmaken.
Getuigen die iets hebben gezien of gehoord worden met klem opgeroepen dit te melden bij de politie: via telefoonnummer 0900-8844 of bij de gemeente 0547 – 858585. Een mail sturen naar info@hofvantwente.nl kan ook.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE