nieuws

Facultatieve
Sponsors

Symposium - de dood van het kerkhof?

25 oktober 2013

Op 1 november organiseert het Netwerkproject Levend Erfgoed het symposium De dood van het Kerkhof? over beheer en behoud van graven en begraafplaatsen.

Verschillende ontwikkelingen zetten het beheer en behoud van begraafplaatsen onder druk. Het aantal begrafenissen neemt af, waardoor de kosten voor onderhoud toenemen. Eigenaars kampen met afnemende middelen en overwegen verkoop of sluiting. Er dreigt verwaarlozing van zowel de stenen als het groen. Monumentale graven vervallen, landschappelijk waardevolle elementen verdwijnen. Tijdens het symposium zullen bestuurders, beleidsmakers, adviseurs en onderzoekers met elkaar van gedachten wisselen over de vraag of en hoe kerkhoven en begraafplaatsen behouden kunnen worden.

Het symposium wordt georganiseerd door het netwerkproject Levend Erfgoed: sterven en begraven in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland, waarin een aantal erfgoed- en kennis­instellingen, kerken en gemeenten aan beide zijden van de grens samenwerken. Het project wordt gesubsidieerd door de Eems-Dollard Regio (EDR).Tot de activiteiten behoren onder meer de ontwikkeling van een expertisenetwerk voor funeraire cultuur en een database graven en begraafplaatsen in het EDR-gebied.

Het symposium wordt gehouden van 13.00 tot 17.00 in de Heymanszaal in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karen de Vries (karen.m.de.vries@rug.nl).

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE