nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dagen Vitaedis opleiding uitvaartbegeleider

23 oktober 2013

Vitaedis is in september 2012 gestart met de opleiding voor uitvaartbegeleider. Al drie groepen zijn gestart met de opleiding en in februari start de volgende leergang. De inschrijving voor de vierde tweede opleiding begin 2014 is nu gestart.

Vitaedis biedt opleidingen rondom het levenseinde. De basis opleiding is die voor uitvaartbegeleider. Een opleiding van 1 ½ jaar op HBO niveau, met de volgende differentiaties: “Begeleiding rondom sterven en rouw” en “Ondernemerschap in de (uitvaart)zorg”.

Op HBO niveau, omdat wij van mening zijn dat de vragen omtrent de begeleiding van het sterven complexer worden en omdat de maatschappij vindt dat het anders moet. Dat wordt gereflecteerd in de kernkwalificaties die voor de opleiding zijn opgesteld. De opleiding is opgebouwd rond de kerntaken die elke uitvaartbegeleider te doen heeft. De HBO kwalificatie komt tot uiting in de aandacht voor kwaliteit en integriteit en de voortdurende professionalisering. Door de opzet en kleinschaligheid is er persoonlijke aandacht voor elke student.

Het eerste jaar kent een periode waarin de basis wordt gelegd, door zelfstudie en studiedagen, stages en bezoeken. Daarna volgt de verdiepingsfase waarin het vak wordt geleerd. En tenslotte de uitstroom met de twee varianten, die de uitvaartbegeleider een plus geeft op de opleiding.

De opleiding start in februari 2013 in Ede met een tweedaagse werkconferentie. De opleiding is te volgen voor studenten met een MBO/HAVO-diploma en een HBO werk- en denk niveau en affiniteit met het vakgebied. De investering voor de opleiding bedraagt €5250,-, wat bestaat uit het lesgeld en de arrangementskosten.

Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan de differentiaties : “Begeleiding rondom sterven en rouw” en “Ondernemerschap in de (uitvaart)zorg”. Deze zijn als losse opleidingen te volgen voor wie zich verder wil verdiepen in deze thema’s.
Kom voor verder informatie naar de open informatieochtend op 26 oktober en 30 november a.s. Graag opgeven via de website of per post.

Inschrijven kan vanaf vandaag op www.vitaedis.nl of per mail of een brief naar Vitaedis, Newtonstraat 19-M, 3902 HP Veenendaal, 0318 701221, secretariaat@vitaedis.nl. Daarnaast heeft Vitaedis in 2014 een ruim aanbod van cursussen, studiedagen, advies, onderzoek, coaching en masterclasses.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE