nieuws

Facultatieve
Sponsors

Auteur Cees Smit MCF Aanvrager van het Jaar

3 oktober 2013


Foto: Medea Huisman

Op 3 oktober vond in Utrecht het Monuta Charity Fund Event plaats. Een bijeenkomst waar we organisaties en ambassadeurs van Monuta samenbrengen om te kijken hoe het MCF iets voor hen kan betekenen. Het Monuta Charity Fund steunt mooie, originele en bijzondere initiatieven op het gebied van nazorg en palliatieve zorg in Nederland met een financiële bijdrage.

Tijdens het event werd door de 150 aanwezigen gestemd op de MCF Aanvrager van het Jaar. Auteur Cees Smit uit Voorschoten wist de titel in de wacht te slepen. Voorzitter Anita Witzier mocht hem een cheque overhandigen van € 2.000,- als extra bijdrage voor zijn project: het boek ‘Krijg ik nog een zoen van je?’.

Aangrijpende roman
De roman vertelt een aangrijpend liefdesverhaal wat zich afspeelt in een hospice en is geschreven als eerbetoon aan de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om terminale patiënten en hun familie en vrienden te ondersteunen. De afgelopen jaren heeft Cees zijn boekje cadeau kunnen geven aan de vrijwilligers van 97 hospices en thuisorganisaties terminale zorg. Met de extra bijdrage van het MCF wil Cees nog drie hospices het boek cadeau geven, zodat hij zijn droom om 100 hospices te steunen kan verwezenlijken. Alle winst van de verkoop van het boek gaat naar hospices in heel Nederland.

Genomineerden
Andere genomineerden voor Aanvrager van het Jaar waren Stichting Gemiva SVG Groep met troostkoffers voor mensen met een verstandelijke handicap en Stichting Elyse, met het gedenkteken op de Nieuwe begraafplaats in Huizen, waar nabestaanden hun kindje dat overleden is voor de 24e week van de zwangerschap kunnen begraven.

Ambassadeur van het Jaar
Naast de Aanvrager van het Jaar werd ook de Ambassadeur van het Jaar gekozen: degene die zich op een bijzondere manier extra heeft ingezet om een organisatie te helpen met een aanvraag voor een donatie van het MCF. Dit jaar viel de eer ten deel aan Hans Scheel, relatiebeheerder van Monuta en tevens de ambassadeur van de Aanvrager van het Jaar, Cees Smit!

Zorg voor nabestaanden
Sinds twee jaar richt het Monuta Charity Fund zich specifiek op projecten en initiatieven op het gebied van zorg voor nabestaanden. MCF Bestuurslid en directievoorzitter Monuta Gert-Hein de Heer: “We hebben als doel om juist kleinschalige projecten te ondersteunen, zodat het geld op de goede plek komt bij mensen die er echt iets aan hebben. Inmiddels hebben we binnen dit thema al 139 mooie en bijzondere initiatieven ondersteund die zich richten op zorg voor nabestaanden. En we hopen dat we in de toekomst nog veel meer projecten kunnen steunen.”

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE