nieuws

Facultatieve
Sponsors

350 DELA-medewerkers helpen in Week tegen Eenzaamheid

3 oktober 2013

350 DELA-medewerkers helpen in Week tegen Eenzaamheid. In 17 steden beleven 400 mensen een dag vol mooie herinneringen.

In de Week tegen Eenzaamheid zet het goededoelenfonds van coöperatie DELA het thema eenzaamheid centraal. Meer dan 350 DELA-medewerkers bezorgen op 3 oktober zo'n 400 mensen een warm gevoel en een dag vol mooie herinneringen. Dit doen zij door het hele land tijdens de DoegoedDag die het DELA goededoelenfonds jaarlijks voor deze medewerkers organiseert.

Activiteiten door het hele land
In 17 steden gaan de DELA-collega's op pad met mensen. Zo gaan zes medewerkers een gezonde maaltijd koken en voor een gezellige avond zorgen bij 'De Langste Eettafel van Nederland'. Samen met vrijwilligers van Nationale Vereniging de Zonnebloem nemen medewerkers gasten mee naar de Efteling, het Bonnefantenmuseum, het Spoorwegmuseum of Safaripark De Beekse Bergen. Andere collega's begeleiden een mobiele kinderboerderij (inclusief boerderijdieren) die twee zorginstelling bezoekt. Weer anderen zorgen dat de gasten genieten van een high tea of gaan samen met hen wandelen.

De Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij (www.eenzaam.nl). Coalitie Erbij is een samenwerking van landelijke partijen en steunt mensen die zich eenzaam voelen of dreigen te vereenzamen. Ze maakt de samenleving bewust van de betekenis van eenzaamheid en van het belang om eenzaamheid zo veel mogelijk te beperken. Het DELA goededoelenfonds sloot zich eerder dit jaar aan bij deze coalitie. Coöperatie DELA en haar fonds vinden dat we er zijn voor elkaar en dat onderlinge verbondenheid telt.

Over het DELA goededoelenfonds
De basis van coöperatie DELA bestaat uit de onderlinge verbondenheid met haar achterban van drie miljoen mensen. Coöperatie DELA is zich ervan bewust dat we met zo'n grote achterban een betekenisvol steentje bij kunnen dragen aan de toekomst van onze samenleving. Met hulp van het DELA goededoelenfonds kunnen leden en medewerkers goededoelenactiviteiten organiseren. Het fonds helpt projecten die bijdragen aan het 'bieden van een helpende hand / goed doen voor een ander' in de ruimste betekenis van het woord. Het DELA goededoelenfonds is lid van Coalitie Erbij om gezamenlijk een vuist te maken tegen eenzaamheid.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE