nieuws

Facultatieve
Sponsors

Overheid gaat erfgenamen beter beschermen

11 maart 2013

Nabestaanden van mensen met schulden lopen in de toekomst minder risico. Staatssecretaris Teeven wil voorkomen dat erfgenamen onverwacht een schuld erven. Hij zegt dit naar aanleiding van een onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Netwerk Notarissen, dat meldt de NOS.

Binnen de huidige wetgeving kunnen erfgenamen kiezen tussen beneficiair of zuiver. Kiest de erfgenaam voor zuiver dan krijgt deze de hele erfenis, ook als die uit schulden blijkt te bestaan. Deze mensen lopen dus het risico dat ze de schuld met eigen geld moeten aflossen. Wanneer men kiest voor een beneficiaire aanvaarding kan men eerst uitzoeken of de schulden hoger zijn dan de nagelaten waarde.

Problemen erfenis huis

Door de crisis op de woningmarkt komen steeds meer erfgenamen in de problemen. Wanneer het niet lukt om het huis te verkopen draaien deze mensen op voor de vaste lasten. Teeven wil deze mensen nu toch de kans bieden om alsnog naar de rechter te gaan voor een beneficiaire aanvaarding. Dat kan overigens alleen als deze mensen voor de aanvaarding niet wisten dat er een schuld was.

De NOS meldt dat veel mensen nu nog voor zuiver kiezen omdat de afwikkeling van een beneficiaire aanvaarding langer duurt en meer geld kost.

Bekijk hieronder onze film over beneficiaire aanvaarding:

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE