nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe begraafruimte op Begraafplaats Eerbeek

27 maart 2013


Op begraafplaats Eerbeek is niet genoeg begraafruimte aanwezig voor de toekomst. De gemeente Brummen heeft afgelopen half jaar verschillende werkzaamheden uitgevoerd om nieuwe begraafruimte vrij te maken. De komende gaat men nieuw groen inplanten en de vrijgekomen ruimte geschikt maken voor begraven.

De begraafplaats in Eerbeek is een bijzondere plek. De gemeente vindt het belangrijk dat de begraafplaats er goed verzorgd uitziet. Naast de ruimte voor ongeveer 190 nieuwe graven zorgt de gemeente ook voor het behoud van de groene uitstraling van de begraafplaats. De begraafplaats Eerbeek ligt op de droge zandgrond van de flank van de Veluwe. Van oorsprong is dit gebied rijk aan heidevelden. Dit is in de natuurgebieden nog veel te bewonderen. Op de nieuwe begraafplaats gaat men dan ook struikheide aanplanten. Het hoofdpad en de nieuwe coniferenlaan wordt begeleid door buxushaag.
De begraafplaats is een plek waar veel mooie bomen staan. Deze zijn erg waardevol. Om in de toekomst ook een groen en karaktervol beeld te hebben wordt er gewerkt aan een nieuwe bomenstructuur. Dit betekent dat er nieuwe bomen bij geplant gaan worden. Deze zullen passen bij de heide-uitstraling van de begraafplaats.

Hoe wordt overlast voorkomen?

De gemeente gaat de werkzaamheden om begrafenissen heen plannen. Hierdoor is er rust en geen overlast tijdens plechtigheden. Daarnaast wordt het werkterrein na elke werkdag netjes achtergelaten zodat de begraafplaats een verzorgde uitstraling blijft houden.

(bron: gemeente Brummen)

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE