nieuws

Facultatieve
Sponsors

Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie

18 maart 2013

Wat is dementie? Medici twijfelen niet aan het antwoord op die vraag. Het is een ziekte van de hersenen. Hersencellen worden aangetast waardoor het denkproces van de mens wordt vernietigd. Dit boek, dat het dementieproces van mijn moeder schetst, laat zien dat aan dementie ook een heel andere betekenis gegeven kan worden.

terugtrekken uit 'onze werkelijkheid'. Maar naar welke werkelijkheid gaat de geest dan? "Hans Siepel heeft de moed en de kracht gehad om zijn moeder te begeleiden om het grootste geheim van haar leven te vertellen, dwars door de nevelen van haar dementie. Een geheim, dat haar leven en dat van hun gezin decennialang heeft bepaald. Door haar signalen serieus te nemen, volgde hij een ongebruikelijke en vaak heel moeilijke weg, met onduidelijke uitkomst. Beiden vonden op die weg een nieuwe en andere werkelijkheid. Daar mocht zijn moeder eindelijk haar verhaal vertellen.

Hans Siepel (1958) is zelfstandig communicatiedeskundige. Siepel studeerde politicologie in Nijmegen (1977-1984), was enige tijd werkzaam als fractievoorlichter en politiek coördinator bij PPR/GroenLinks. Van 2003-2005 volgde hij twee jaar de master opleiding Spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Siepel is schrijver, moderator, docent en adviseur, vooral op het gebied van risico- en crisiscommunicatie en overheidscommunicatie. Ook geeft hij regelmatig lezingen over dit onderwerp.

De gratis lezing wordt gehouden op maandag 25 maart in aula 2 van Crematorium Tilburg en omstreken, Karel Boddenweg 5, 5044 EL Tilburg om 20.00 uur. U kunt aanmelden via info@zmbr.nl, dit is het email adres van het zorgnetwerk Midden Brabant, afdeling palliatieve zorg. Voor informatie kunt u ook bellen 013-4657355.
www.nietmeerbeter.nl www.crematoriumtilburg.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE