nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lichaam Chávez kan niet worden gebalsemd

14 maart 2013

Het lijkt erop dat de Venezolaanse autoriteiten te lang hebben gewacht met het balsemen van het lichaam van Hugo Chávez. Wetenschappers uit Rusland en Duitsland zeggen dat het niet meer mogelijk is om Chávez te balsemen.

Dat is een grote teleurstelling voor de Venezolanen. Zij hadden de bedoeling om Chávez te balsemen en dan voor altijd te laten zien in een museum. Dat naar voorbeeld van communistische leiders als Stalin, Lenin en Mao Zedong. De autoriteiten in Venezuela zeggen zich nog te beraden op de mogelijkheden. Het is belangrijk om een overledene zo snel mogelijk na het overlijden te balsemen, bij voorkeur binnen een dag.

Balsemen in Nederland

Balsemen is in Nederland toegestaan voor leden van het Koninklijk Huis, overledenen die naar het buitenland worden overgebracht en voor overledenen die hun lichaam ter beschikking stellen van de wetenschap. Ook kan de minister van Volksgezondheid toestemming geven om een overledene te balsemen. Voor de meeste gewone Nederlandse burgers is balsemen niet toegestaan.

Lees meer over balsemen in de infotheek van Uitvaart.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE