nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monument bij vijver Kranenburg blijft staan

13 januari 2011

De gemeente Zwolle is niet van plan om het monument bij de centrale vijver op begraafpark Kranenburg te verplaatsen, dat meldt de Stentor. Volgens de Stichting Groenstad Zwolle(SGZ) tast het monument het oorspronkelijke ontwerp van 1928 aan.

Een woordvoerder van de gemeente laat in de krant weten dat platen de zichtlijnen rond de vijver doorbreken, maar dat is volgens de gemeente niet storend. SGZ zei vorige week dat het monument er plotseling stond, maar dat is niet waar volgens de gemeente. Al in 2003 had men kunnen weten dat het gedenkteken er geplaatst zou worden omdat het was opgenomen in het masterplan begraafplaats Kranenburg. Door de invulling van dit plan moest er een grondruil plaatsvinden met het crematorium. Daarbij is afgesproken dat het crematorium op het nieuwe strooiveld een gedenkteken en bloemenplateau mocht plaatsen.

Volgens de gemeente zijn de oorspronkelijke uitgangspunten zo veel als mogelijk gerespecteerd. Dat zou blijken uit het feit dat het gedenkteken op enige afstand van het wandelpad rond de vijver is geplaatst. ‘Maar het neemt niet weg dat het monument wel zichtbaar is’, zegt de woordvoerder in de Stentor. In februari wordt een discussiemiddag gehouden door de gemeente. Tijdens die middag gaat het over de vraag hoe de oorspronkelijke filosofie van Kranenburg zich verhoudt tot de dingen die inmiddels zijn gerealiseerd en wat in gang gezet gaat worden. SGZ zal een uitnodiging krijgen voor die bijeenkomst.

Bekijk hieronder een filmpje over het monument:

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >