nieuws

Facultatieve
Sponsors

Klokken mogen weer luiden bij uitvaart

4 januari 2011

De Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken heeft een eerder besluit om tijdens een uitvaart alleen sober klokgelui te laten horen teruggedraaid. Het kerkbestuur van de Oude MattheĆ¼skerk in Eibergen kreeg veel kritiek over zich heen nadat besloten werd om tijdens een uitvaart in plaats van het driestemmig gebeier alleen de grote klok te laten luiden, dat meldt Tubantia.

Het kerkbestuur wilde met het besluit het verschil tussen vreugde en verdriet aangeven. Bij huwelijken en kerkdiensten waren wel alle klokken te horen. Veel bewoners konden dit niet waarderen. "De meeste klachten kwamen van mensen die van mening waren dat de situatie moet blijven zoals het was en dat altijd alle klokken geluid moeten worden, anderen vonden het gewoon mooier en weer anderen omdat ze heel goede herinneringen hebben aan het klokgelui bij overleden familieleden", aldus de kerkrentmeesters in het kerkblad Contact.

De kritiek was voor het bestuur voldoende reden om het besluit weer ongedaan te maken en voortaan luiden de klokken dus ook weer bij een uitvaart driestemmig.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE