nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ermelo praat over toekomst begraafplaats

4 januari 2011

Begraafplaats Varenhof in Ermelo bereikt in 2040 haar maximale capaciteit en daarom moet er op korte termijn gepraat worden over de toekomst, dat meldt de Stentor. Burgemeester Omta zegt in de krant dat er keuzes gemaakt moeten worden. "Kiezen we voor uitbreiding of zetten we in op de bouw van grafkelders", aldus de burgemeester.

Wanneer de gemeente de voorkeur zal geven aan uitbreiding dan zal de provincie Gelderland daar toestemming voor moeten geven. De Varenhof ligt in een Natura 2000 gebied waardoor de provincie aan zet is om te bepalen of er graven mogen worden aangelegd.

In Ermelo kiezen relatief weinig mensen (8%) voor een crematie. Hierdoor wordt de maximale capaciteit van de begraafplaats sneller bereikt dan in andere gemeentes. Alleen uitbreiding is volgens de gemeente niet genoeg. Ook na uitbreiding zal de begraafplaats in de toekomst weer vol raken en daarom wil de gemeente ook kijken naar de mogelijkheden om graven te ruimen. De burgemeester laat aan de Stentor weten dat het onderwerp gevoelig ligt, maar de begraafplaats raakt vol en dus moeten er stappen worden ondernomen. In de komende week zal het onderwerp voor het eerst worden besproken in de gemeenteraad.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE