nieuws

Facultatieve
Sponsors

Celliste Eveline Rosenhart lanceert CD Bewogen afscheid 2 met cello /gitaar muziek

20 januari 2011

De Huissense celliste Eveline Rosenhart lanceert in januari 2011 haar nieuwe cd “Bewogen afscheid 2”. Op de cd staan cellostukken die ze regelmatig live ten gehore brengt op uitvaarten. Het nieuwe album is verkrijgbaar via de website van Eveline en is daar ook gedeeltelijk te beluisteren. Zo kan iedere bezoeker van de site kennismaken met haar muziek. Eveline: “Ik ben heel dankbaar dat de cd zo bijzonder is geworden. Ik hoop dat ook mijn nieuwe repertoire weer troostend kan werken voor velen”.

Het nieuwe album is, net als de eerste cd, uitsluitend verkrijgbaar via de website www.evelinerosenhart.nl. Op de cd wordt Eveline begeleid door de gitariste Olga Franssen, onder andere bekend van het Amsterdams Gitaartrio en als arrangeur van Herman van Veen. De krachtige combinatie van cello en gitaar zorgt dat alle muziekstukken volledig tot hun recht komen. Waar haar eerste cd vooral prachtige luisternummers bevatte, staan op dit album ook enkele snellere Spaanse nummers. En zo bevatten de cd’s dus een breed repertoire dat vele muziekliefhebbers zal aanspreken.

De geboren Haarlemse Eveline Rosenhart studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en speelt sinds 1991 in Het Gelders Orkest. Met dit orkest speelt ze in alle concertzalen van Gelderland. Daarnaast neemt ze deel in kamermuziekseries. Tijdens haar hele carrière laat ze zich steeds weer inspireren door grote componisten als Bach en Schubert tot Pärt en Piazzolla.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE