nieuws

Facultatieve
Sponsors

"Ruimen vergroot kloof tussen arm en rijk"

7 januari 2011

Het ruimen van graven maakt de kloof tussen arm en rijk groter en is daarom discriminerend en niet sociaal, dat zegt Murk van Stralen in BN de Stem. Van Stralen verzet zich tegen het plan van de gemeente Terneuzen om graven waarvan de termijn is verlopen te ruimen.

Van Stralen zegt in de krant dat hij de afgelopen week tientallen reacties heeft gehad van nabestaanden die net als hij boos zijn. Hij is nu van plan om een actiegroep in het leven te roepen waarmee hij reacties van medestanders wil verzamelen. Daarmee wil hij een petitie maken die hij kan aanbieden aan het college.

Volgens BN de Stem heeft de gemeente jarenlang geen graven laten ruimen waardoor veel begraafplaatsen nu bijna aan hun maximumcapaciteit zitten. De oplossing voordat probleem is om meer dan 7000 graven waarvan de termijn is verlopen te ruimen. De gemeente laat weten dat ze uiterst zorgvuldig te werk gaat omdat het onderwerp zo gevoelig ligt. Nabestaanden krijgen de kans om de grafrust te verlengen, maar dat kan alleen bij particuliere graven. De termijn voor algemene graven kan niet worden verlengd, waardoor nabestaanden in die gevallen moeten kiezen tussen ruimen of het laten herbegraven van hun dierbare. Dat laatste is volgens Van Stralen onrechtvaardig. “Alleen herbegraven kost al een paar duizend euro”, mensen met weinig geld kunnen dat volgens hem niet betalen. Daardoor zouden zij geen andere keus hebben dan het graf te laten ruimen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >