nieuws

Facultatieve
Sponsors

Modern kunstwerk als kluis voor herinneringen

Crematorium Maaslanden onthult opvallende levensgalerij

26 juni 2009


Nieuwkuijk, 26 juni – Op donderdag 2 juli vindt de onthulling plaats van een levensgalerij. Dat is een modern kunstwerk waarin mensen tijdens hun leven dierbare voorwerpen kunnen bewaren voor zichzelf en voor nabestaanden, als zij er zelf niet meer zijn. De opening vindt plaats in de tuin van DELA crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk, waar het kunstwerk ook staat.

De levensgalerij combineert modern design met persoonlijke herinneringen. De galerij bestaat uit veertig semitransparante kluizen. Deze galerij staat in de tuin van het crematorium. De tuin is harmonieus ontworpen en nodigt uit tot bezinning.
Uitvaarten steeds persoonlijker
Nederlanders hebben in toenemende mate de behoefte hun uitvaart persoonlijk in te vullen. Leo Lucassen, manager van DELA crematorium Maaslanden: “Dat varieert van de gebruikelijke verzoeken voor bepaalde muziek tot beschrijfbare kisten of een volgstoet van motoren. Het idee voor een eigen kluis is uit die behoefte voortgekomen. Wij denken dat dit een goed concept is om aan te bieden naast bestaande gedenktekens.”

Herinneringen
De levenskluis is een ontwerp van kunstenares Ellen Brouwers uit Oisterwijk en bestaat uit drie kamers. In één kamer komen dierbare voorwerpen te staan tijdens het leven. In de voorste kamer plaatsen nabestaanden hun herinneringen. De achterste kamer is bestemd voor de urn. Het verschil met traditionele gedenktekens is dat een levensgalerij al tijdens het leven in gebruik genomen wordt.

Leo Lucassen: “In een levenskluis kunnen mensen persoonlijke herinneringen bewaren; dingen die laten zien wie zij zijn. Het geeft steun of allerlei momenten, diepte- en hoogtepunten, in het leven. Het is een plek om naar toe te gaan om te denken aan mooie momenten die zijn beleefd. Met dit kunstwerk kan dat nu voor het eerst in Nederland dus ook tijdens het leven.”

Onthulling
De onthulling van de levensgalerij vindt plaats op donderdag 2 juli. Kunstenares Ellen Brouwers zal een toelichting geven op het levensconcept. Tijdens de opening zal kleinkunst zanger Victor van den Broek drie liedjes zingen. Victor en DELA hebben al jaren een succesvolle samenwerking. Hij voorziet de herinneringsbijeenkomsten voor DELA van prachtige luisterliedjes.Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en ruim 3 miljoen verzekerden maken coöperatie (zonder winstoogmerk) Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >