nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartcentrum Texel verwerft Keurmerk uitvaartzorg

16 juni 2009


Den Burg, 15 juni 2009 - Uitvaartcentrum Texel is voor de komende drie jaar gecertificeerd met het Keurmerk uitvaartzorg.

Eigenaren Mark en Yolanda Pijper zijn trots op deze certificering. “Het is toch een officiële erkenning van hoe je in de praktijk je vak uitoefent”, zegt Mark. “Voor de consument staat het Keurmerk uitvaartzorg garant voor een bepaald kwaliteitsniveau.”

Een gecertificeerde uitvaartonderneming houdt zich aan vijf normen: heldere afspraken vooraf over uitvoering en kostenbegroting; een goede organisatie (van de uitvaart); bekwaam personeel; afhandeling van klachten; en onderzoek naar klanttevredenheid. Het Keurmerk omvat alle uitvaartverzorgende werkzaamheden die starten na een overlijdensmelding, tot en met de factuur en betalingen en eventuele klantenreacties na de uitvaart.

Uitvaartcentrum Texel bezit als enige uitvaartonderneming op het eiland het Keurmerk uitvaartzorg. In het gehele land zijn er momenteel 83 gecertificeerde uitvaartondernemingen. Het Keurmerk is ook in een ander opzicht belangrijk voor Uitvaartcentrum Texel, dat in principe samenwerkt met alle verzekeringsmaatschappijen. Die eisen steeds vaker dat een uitvaartonderneming het Keurmerk bezit. Mensen krijgen niet alleen het maximale uitgekeerd waarvoor zij verzekerd zijn, maar ook de kwaliteit is nog eens extra gewaarborgd.

Mark vult aan: “Na de verbouwing van het uitvaartcentrum drie jaar geleden, is dit de volgende stap in ons vernieuwingsproces. Niet alleen zijn we toegerust om bij het verzorgen van een uitvaart in te spelen op de eigentijdse wensen van klanten; we doen dit nu ook aantoonbaar volgens gecertificeerde normen van het Keurmerk. De persoonlijke benadering die men van ons gewend is, blijft het uitgangspunt.”

Uitvaartcentrum Texel beschikt over drie moderne afscheidskamers met elk een geheel eigen sfeer: de Landschapskamer, de Strandkamer en de meer traditionele Robijnkamer. Ook is er een aula met zitcapaciteit voor circa 100 personen, en de mogelijkheid om filmbeelden of foto’s te vertonen en de uitvaartdienst of condoleance op dvd op te nemen, naast de uiteraard aanwezige geluidsinstallatie. Ook de dragers zijn in het nieuw gestoken; zij hebben nu mooie antracietgrijze pakken. Uitvaartcentrum Texel beschikt verder over een eigen monumententuin met meer dan 90 verschillende grafmonumenten, die in eigen huis beletterd, onderhouden en zo nodig gerestaureerd kunnen worden. Ook het rouwdrukwerk wordt zelf uitgevoerd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >