nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 14 juni: Open Dag Crematorium Jonkerbos

8 juni 2009

Op zondag 14 juni organiseert Crematorium Jonkerbos (Weg door Jonkerbos 51, Nijmegen) een Open Dag. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom. Aan kinderen wordt speciale aandacht besteed.

Volgens Carla Bosua, directeur van Crematorium Jonkerbos, is het brengen van een bezoek aan een crematorium niet gemakkelijk. “Maar toch is het goed om te weten wat er allemaal mogelijk is rondom een uitvaart. Niet alleen over de talloze manieren waarop aan een plechtigheid vorm gegeven kan worden, maar ook over de keuze van de aula, persoonlijke muziek, asbestemming, gedenktekens en de uitgebreide mogelijkheden tijdens de condoleance na afloop van de plechtigheid.”

Rondleidingen
Tijdens de Open Dag zijn vrijwel alle ruimtes toegankelijk en worden er rondleidingen gegeven. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de aula’s, de verschillende condoleanceruimten en de toonzaal met diverse urnen en sieraden. In de crematieruimte, die normaal gesproken niet voor bezoekers toegankelijk is, wordt uitleg gegeven over het crematieproces en de verschillende bestemmingen die aan de as gegeven kunnen worden.
Ook worden de uitgebreide cateringmogelijkheden getoond. Verder demonstreren een glasblazer en een goudsmid hoe bijvoorbeeld een bijzonder en op maat gemaakt assieraad of herdenkingsobject gemaakt kan worden.

Muziek
Op 14 juni wordt op speciale wijze ruimte gemaakt voor muziek. Zo verzorgt Amashte Uitvaart muziek (opgericht door Mattie Kloosterman) de muzikale invulling en wordt op diverse instrumenten (geïmproviseerde) muziek ten gehore gebracht. Ook is professioneel zangeres Yvonne Peters aanwezig.

‘De Facultatieve Groep’
Crematorium Jonkerbos maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’ (sinds 1874). De kernactiviteiten van de Groep zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is de Groep actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >