nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hemmes Uitvaartzorg neemt Maria H. de Greef Uitvaartbegeleiding over

Marie de Greef zegt uitvaartwereld vaarwel

29 juni 2009

Het uitvaartbedrijf wordt op 1 juli overgedragen aan Ilse Hemmes en Jan Rutgers van Hemmes Uitvaartzorg in Twello.

Aanvankelijk in Apeldoorn en later ook in Epe e.o. was Maria de Greef de eerste vrouw in die regio die een kleinschalige uitvaartonderneming startte, zonder eigen pand en met duidelijk heel eigen ideeën.

“De afgelopen jaren waren intens en enerverend“, zo zegt de Greef. “Het heeft honderden mensen op mijn pad gebracht voor wie ik de uitvaart van een dierbare mocht verzorgen. Intieme ontmoetingen met mensen in een uiterst kwetsbare en chaotische situatie. Dat ik daar mijn bijdrage aan mocht leveren, om die uitvaart geheel volgens de persoonlijkheid van de overledene en de wensen van de naasten te mogen verzorgen maakt me dankbaar. Maar nu is het voor mij tijd om verder te gaan. Mijn praktijk voor rouwbegeleiding, training en advies, het Bureau voor Verlies en Rouw, wordt verder uitgebreid en uitgediept. “

1 juli word het bedrijf overgedragen aan Ilse Hemmes en Jan Rutgers van Hemmes Uitvaartzorg in Twello. De Greef: “Bij hen vind ik dezelfde professionaliteit, zorgzaamheid en betrokkenheid die ik ook met mijn bedrijf heb getracht uit te dragen. Hun bedrijf (centraal gevestigd in Twello) heeft als werkgebied Voorst, Apeldoorn, Deventer, Epe en omstreken. De mensen voor wie ik de afgelopen jaren gewerkt heb, hebben mij en mijn bedrijf gekozen vanuit een visie, ervaring of gevoel. Mijn drijfveren en mijn bevlogenheid voor dit vak zie ik helemaal terug bij Ilse en Jan. Het geeft me een gerust gevoel dat de mensen die verwachtingen hadden naar mij, nu in even goede handen zijn”.

Al enkele jaren heeft Maria de Greef (0578-641080) het Bureau voor Verlies en Rouw, een regionaal expertisecentrum van waaruit zij therapie en trainingen verzorgt omtrent omgaan met verlies. Deze activiteiten worden verdiept en uitgebreid. Daarnaast publiceert de Greef regelmatig over rouw en verlies, o.a. in diverse vakbladen. Een boek komt er aan: in het voorjaar verschijnt er een boek van haar hand bij Ten Have.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >