nieuws

Facultatieve
Sponsors

Amco Rouwdrukwerk en Micare komen met een nieuwe collectie en concept rouwcirculaire.

17 juni 2009


Er is steeds meer behoefte aan een persoonlijke invulling rond de uitvaart. Dit geldt ook voor rouwdrukwerk. Micare en Amco Rouwdrukwerk hebben hiertoe een concept ontwikkeld: Rouwbrieven en het in dezelfde stijl leveren van “op maat gemaakte” gedenkkaarten, bidprenten en dankkaarten.

Collectie
De collectie bestaat uit 4 thema’s in 2 uitvoeringen rouwbrieven met een bijzondere vouwwijze. De brieven worden geproduceerd uit 160 en 200 grams Biotop papier (FSC-gecertificeerd) . De 4 thema’s zijn: Hout, Marmer, Blaadjes en Paardebloem. Bij Amco Rouwdrukwerk zijn de brieven verkrijgbaar per 100 stuks met bijpassende en in dezelfde stijl bedrukte enveloppen.

Concept
De tekst voor de rouwbrieven kan de uitvaartondernemer zelf drukken/printen met behulp van een bijgeleverde template. Via Micare kan de uitvaartondernemer gedenkkaarten, bidprentjes en dankkaarten op maat laten vormgeven en bestellen. Deze kunnen dezelfde basis hebben als de rouwbrief. Uitgangspunt hierbij is een voorbeeldcollectie op de website.

Achtergrond
Micare is een initiatief van Hanneke de Graaf. Na jaren als grafisch ontwerper gewerkt te hebben in vooral de commerciële sector heeft zij vanuit een behoefte naar meer diepgang Micare opgezet.

“Directe aanleiding tot het opzetten van Micare is het overlijden van mijn ouders en mijn schoonmoeder. Hierin heb ik ervaren wat verlies met je als nabestaande kan doen. Voor hen heb ik gedenkkaarten gemaakt en ervoer dat als een 'ode' aan hen. Iets dat hen recht doet. Het is waardevol om iets dat zo persoonlijk is op een mooie manier te delen. Ook vanuit de omgeving werden deze kaarten bijzonder gewaardeerd.”

Uitgangspunt
“Wat willen we laten zien, wat willen we delen en gedenken van onze overleden dierbare? Zijn of haar kracht, kwetsbaarheid, warmte, oorspronkelijkheid, creativiteit, zorgzaamheid, moed? Hoe zag zijn weg eruit: licht en vredig? Zwaar? Vaak blijft er een beeldvorming over. Dit kan een bepaalde kleur zijn, een bepaald soort bloem of juist een ruigere vorm, zoals een rots of een boomstam.
Een beeld kan uitdrukking geven aan de hoop die -vooral voor mensen die religieus zijn- in de dood verscholen ligt. Een verlangen naar het licht. Maar ook het doorleven in nabestaanden en in de herinnering die iemand achter laat. Beelden uit de natuur, die soms zo troostrijk zijn omdat ook hier de vergankelijkheid en de kortstondigheid van het leven wordt herkend en die toch zo wondermooi kan zijn.”

Vanuit deze gedachte ontwikkelt Micare rouwdrukwerk.

Voor meer info:

Micare Amco Rouwdrukwerk
Hanneke de Graaf Roy Knol
Tel. 075 – 6357522 / 06 – 49914897 Tel. 0315 659 240 / 06-534 209 52

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >