nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open Dag Crematorium De Lariks op zaterdag 24 juni a.s.

22 mei 2017


Vorig jaar maart opende Crematorium De Lariks in Hardenberg officieel haar deuren voor klanten. Nu, ruim een jaar later, hebben al vele nabestaanden op klantwaardige wijze afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. “We kunnen terugkijken op een mooi en bijzonder jaar”, aldus manager Birgit Rusken. “Maar we krijgen nog steeds vragen over onze dienstverlening. Reden waarom we op zaterdag 24 juni aanstaande een Open Dag organiseren.”

Voor Birgit Rusken, manager van Crematorium De Lariks, en haar medewerkers was het een bijzonder en druk jaar. “Vanaf dag één is er volop interesse geweest in onze dienstverlening. Nog steeds geven veel uitvaartverzorgers en nabestaanden aan het fijn te vinden dat het cremeren nu ook in de eigen omgeving kan. Dat Hardenberg een eigen crematorium heeft, dat ook nog eens prachtig is gelegen naast Begraafplaats De Larikshof, wordt erg gewaardeerd.”

Klantwaardig afscheid

“Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen”, aldus Rusken. “Daarom willen wij onze gasten een klantwaardig afscheid bieden. Wij zijn flexibel en willen nabestaanden alle tijd en ruimte bieden die ze nodig hebben. Of zoals één van onze medewerkers het onlangs zo mooi zei: ‘meer tijd voor een uitvaart geeft ruimte voor de nabestaanden en voor de steeds specifiekere wensen van de overledene’.”

Open Dag

Rusken: “Wij proberen zoveel en zo goed mogelijk voorlichting te geven over wat er bij een uitvaartplechtigheid en crematie komt kijken. Voor ons is dat onlosmakelijk verbonden met onze dienstverlening. Immers, je kunt een uitvaartplechtigheid nooit meer overdoen. Juist daarom is het goed dat mensen weten wat er allemaal mogelijk is. Dat geldt voor mensen die nu al hun uitvaartplechtigheid willen bespreken, nabestaanden én uitvaartverzorgers. Toch merken we dat velen van hen nog vragen hebben. Of dat mensen gewoon interesse hebben in hoe het er hier aan toe gaat. Voor al die mensen organiseren we op zaterdag 24 juni aanstaande een Open Dag. Tussen 10:00 en 16:00 uur tonen wij een ieder graag onze faciliteiten. Uiteraard leggen we ook uit wat cremeren inhoudt en geven we informatie over de vele vormen van asbestemming.”

Persoonlijke afspraak

“Natuurlijk kan het zijn dat iemand juist die zaterdag andere verplichtingen heeft, maar wel geïnteresseerd is in Crematorium De Lariks”, vertelt Rusken tot slot. “Of dat iemand het te confronterend vindt om bij ons binnen te stappen. Dan bestaat altijd de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak te maken. Verder geven wij ook presentaties aan groepen, verenigingen of stichtingen. Dat kan in ons crematorium, maar net zo goed op een andere locatie.”

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE