nieuws

Facultatieve
Sponsors

Westerveld Fair op 11 juni in Gedenkpark Westerveld

Cultuur, natuur en activiteiten in uniek gedenkpark

9 mei 2017

Natuur heeft prominente plek

Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) organiseert op zondag 11 juni van 10.30 tot 16.00 uur voor de tweede keer de ‘Westerveld Fair’. De Fair - met als thema Kunst & Natuur - is vrij toegankelijk, iedereen is welkom.

Natuur heeft prominente plek

Westerveld heeft met het glooiende duingebied en verscheidenheid aan groen een prachtig decor voor de Fair. “En ook de bijzondere monumenten en historie maken de locatie uniek”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. De Fair biedt een gevarieerd aanbod van exposanten op het gebied van ambacht, kunst, en natuur. Ook is er een valkenier en geven medewerkers een ‘natuur’ workshop. “Met livemuziek, een cateringpaviljoen met lekkernijen en kinderactiviteiten is er voor elk wat wils. En dit jaar richten we ons nog meer op natuur en natuurlijke producten. We bieden bijvoorbeeld kruidenplantjes en gekloofd openhaardhout aan en vertellen over beplanting. We weten zeker dat we weer veel mensen een plezier kunnen doen!”

Historisch theater

Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis wordt een openlucht-toneelstuk opgevoerd over bekende historische personen die in het gedenkpark hun laatste rustplaats vonden. Zo komt dichter en romanschrijver Jan Jacob Slauerhoff (1898) voorbij. Ook de variétéartiesten Louis (1883) en Heintje (1888) Davids en Artis-boegbeeld Frits Portielje (1886) maken hun opwachting.


Association of Significant Cemeteries

Association of Significant Cemeteries

Begraafplaats & Crematorium Westerveld mocht in 2010 als eerste begraafplaats in Nederland toetreden tot de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE); een prestigieuze internationale organisatie van bijzondere begraafplaatsen. Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Ook bekende begraafplaatsen als Père Lachaise in Parijs,
Montjuïc in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome behoren tot de ASCE.


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE