nieuws

Facultatieve
Sponsors

Docendo op 2 juni in documentaire ‘Dit zijn wij’

31 mei 2017


Aanstaande vrijdagavond 2 juni is Docendo te zien in de documentaire serie ‘Dit zijn wij’ van Michiel van Erp.
‘Dit zijn wij’ is elke vrijdagavond te zien om 21.05 uur op NPO2.

In de achtdelige documentaire serie wordt Nederland geportretteerd aan de hand van haar inwoners. In iedere aflevering staat een ander thema centraal waar een ieder van ons mee te maken heeft.
‘Hoe woont Nederland’, ‘Hoe trouwt Nederland’, maar ook hoe gaat Nederland om met de geboorte en met de dood. De documentaire laat zien hoe wij anno 2017 leven. Het geeft een goed beeld van de diversiteit die ons land rijk is en van wat ons allen verbindt. Het doel van deze documentaire serie is mensen te informeren, te inspireren en te verbinden binnen onze samenleving door de herkenbaarheid van de onderwerpen.


Bron: Docendo

Make-up en camouflage; wel of niet?

Op 2 juni kunt u Docendo Opleidingen zien in de aflevering over de dood. In deze uitzending zal in beeld worden gebracht hoe mensen zowel beroepsmatig als persoonlijk vorm geven aan de gebruiken en rituelen rondom de dood in ons land. Niet alleen de manier waarop mensen elkaar begeleiden en steunen, maar ook de passie vanuit het werkveld en de veerkracht van mensen zullen in beeld worden gebracht.

De opnames zijn gemaakt bij de Docendo cursus ‘Make-up en camouflage’. Het doel is te laten zien hoe professionals in de uitvaartzorg worden getraind om zo optimaal mogelijke zorg te kunnen geven. De uitzending schetst een goed beeld van wat er mogelijk is om mensen op een mooie en passende manier afscheid te kunnen laten nemen van hun dierbare én het belang daarvan voor het verdere verloop van het rouwproces.

De beslissing om wel of niet make-up of camouflage aan te brengen, komt al snel om de hoek kijken bij de laatste verzorging van een overledene. Het gaat er om dat de overledene voor het laatste afscheid zo natuurlijk mogelijk opgebaard kan worden. Zoals men ‘bij leven’ was. Voor de één betekent dit helemaal geen make-up, maar gewoon ‘puur’. Voor een ander, die na een ziekte ernstig verkleurd is, kan een camouflage of no-make-up een oplossing bieden. En voor iemand, die zich tijdens het leven altijd mooi opmaakte, zal het betekenen dat er juist wel make-up aangebracht moet worden. Immers, een mooi opgemaakt gezicht was onderdeel van een verzorgd uiterlijk. Dit wordt allemaal uitgelegd in de cursus ‘Make- up en camouflage’ van Docendo.

Kijken dus: vrijdagavond 2 juni NPO2 om 21.05!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >