nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden opent FC Utrecht-strooiveld

Galgenwaardgras en stadionstoeltjes voor persoonlijk afscheid voetbalfans

10 mei 2017

Yarden Gedenkpark en Crematorium Daelwijck en FC Utrecht hebben gistermiddag het FC Utrecht-strooiveld geopend. Het met Galgenwaardgras begroeide FC Utrechtveld ligt op het terrein van Gedenkpark Daelwijck en is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen clubbeeld. Dit beeld is vandaag onthuld door clubicoon Jean-Paul de Jong en Marijke Hobbij, trouwe supporter van de club.

De speciaal ingerichte plek maakt het mogelijk voor FC Utrecht fans en hun nabestaanden om het afscheid écht persoonlijk te maken. Nabestaanden van FC Utrechtsupporters kunnen hier de as van hun overleden dierbare verstrooien en hun dierbare herdenken in een omgeving die het vertrouwde FC Utrecht uitstraalt.

Scheidend algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht: ‘Voor velen is FC Utrecht niet alleen een voetbalclub, maar een deel van hun leven. De gedeelde passie en liefde voor de club zijn het kloppende hart voor de beleving van het voetbal. Het FC Utrecht-strooiveld op het terrein van Gedenkpark Daelwijck is een eerbetoon aan onze overleden supporters die we voor altijd in ons rood-witte hart sluiten. Samen met Yarden willen wij de fans en nabestaanden tot steun zijn in tijden van afscheid en een plek bieden om in vertrouwde FC Utrecht sfeer hun dierbare te herdenken.’


Persoonlijk afscheid

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging van Yarden: ‘Afscheid en emotie gaan net als sport en emotie vaak samen. Wij zien dit vaak bij bijeenkomen tijdens uitvaartdiensten. Nabestaanden van voetbalfans leggen bijvoorbeeld vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de kist om hun overleden dierbare een persoonlijk afscheid te geven. Yarden wil een persoonlijk afscheid voor iedereen toegankelijk maken. In Utrecht heeft Yarden daarom in samenwerking met FC Utrecht het initiatief genomen voor dit FC Utrecht-strooiveld. De speciaal ingerichte plek voor supporters van de Utrechtse voetbalclub maakt het mogelijk om het afscheid van overleden fans écht persoonlijk te maken. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Over FC Utrecht

FC Utrecht is ontstaan in 1970 uit een fusie van de voetbalverenigingen Elinkwijk, DOS en Velox. Thans is FC Utrecht de trotse nummer vier van de Nederlandse Eredivisie. Dat vertaalt zich niet alleen in sportief hernieuwd aanzien onder leiding van topcoach Erik ten Hag, maar ook in een opmars in bezoekersaantallen. De bespeler van Stadion Galgenwaard weet met sprankelend voetbal en veel strijd steeds meer toeschouwers naar de tribunes te trekken. In 2017 is het slechts één van vier Eredivisie-teams met meer supporters dan het jaar daarvoor. FC Utrecht is de trotse winnaar van drie KNVB Bekers (1985, 2003, 2004) en een Johan Cruyff Schaal (2004). Voor meer informatie: www.fcutrecht.nl.

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE