nieuws

Facultatieve
Sponsors

Inschrijving Yarden Afscheidsprijs geopend

24 mei 2017

Uitvaartorganisatie Yarden heeft de inschrijving geopend voor de Afscheidsprijs 2017. Originele, grensverleggende en taboedoorbrekende ideeën met betrekking tot (praten over) de dood en het afscheid maken kans op deze prijs.

Met de Afscheidsprijs maakt Yarden de dood bespreekbaar en blijft de uitvaartorganisatie aansluiten op veranderende wensen die een persoonlijk afscheid mogelijk maken. Iedereen mag deelnemen aan de verkiezing. Er zijn twee prijzen te winnen; de Publieksprijs en de Juryprijs. Beide bestaan uit een geldbedrag van € 7.500.

De dood leeft

Derck van der Vegte, voorzitter Vereniging Yarden: ‘Het levenseinde, de uitvaart en de rouwverwerking zijn zeer persoonlijk en de manier waarop we er tegenaan kijken verandert constant. Wij willen met onze dienstverlening zo goed mogelijk aansluiten op de wensen vanuit de maatschappij. Dus mensen - van consument tot professional - die bijvoorbeeld een product, dienst, activiteit of onderzoek missen op het gebied van de dood en het afscheid, of een origineel idee hebben om de dood bespreekbaar te maken, nodigen we van harte uit deel te nemen aan de wedstrijd.’

Afscheidsprijs 2017

Yarden organiseert de Afscheidsprijs dit jaar voor de achtste keer. Op de website www.afscheidsprijs.nl kunnen deelnemers hun ideeën en initiatieven indienen tot en met zaterdag 1 juli 2017, 17.00 uur. Daarna wordt het publiek via de media opgeroepen te stemmen op de inzendingen. Stemmen kan tot en met donderdag 31 augustus 2017, 17.00 uur. De winnaars van de Publieks- én de Juryprijs worden tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag (voor vrijwilligers van Vereniging Yarden) op zaterdag 16 september 2017 in het Planetarium in Amsterdam bekend gemaakt.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Jan Mokkenstorm, psychiater en directeur van 113 Zelfmoordpreventie, Yvon van der Pijl, Assistent Professor culturele antropologie, Serge Evers, directeur Yarden Uitvaartverzekeringen en Margo de Kok, lid Hoofdbestuur Vereniging Yarden. Zij nomineren voor de Juryprijs drie inzendingen waaruit ze een winnaar kiezen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE