nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw op Uitvaart-Almelo.nl: De Blauwe Einder

Woorden doen er toe

15 mei 2017


Een uitvaartdienst in een prachtige aula. De zon schijnt naar binnen, overal staan mooie bloemen en er klinkt muziek. Maar tussen de muziekstukken door vallen langdurige stiltes. Mensen kijken elkaar aan: gaat iemand nog iets zeggen? Er gebeurt niets. Geschuifel. Hier en daar wordt een keel geschraapt. Hoopvolle blikken. Maar nee. Na drie kwartier is de plechtigheid voorbij. Men staat weer buiten. Verbouwereerd. Was dat het helemaal?

Naast ‘mooie’ muziek verwachten mensen tijdens een uitvaartplechtigheid dat er gesproken gaat worden. Dat moet een ‘mooie’ toespraak zijn. Over hoe de overledene was, wat hij belangrijk vond, en hoe hij in het leven stond. ‘Ja, dat was Jaap ten voeten uit’ is het beste compliment dat een spreker kan krijgen. Woorden vindt men belangrijk. Woorden doen er toe.

U kunt natuurlijk zelf spreken, maar als u dat niet kunt, wilt of aandurft, kunt u een uitvaartspreker inhuren. Dat loopt meestal via de uitvaartverzorger. Op die manier kom ik, Siebrich Siemens van de Blauwe Einder, als uitvaartspreker in beeld. Ik maak dan met u een afspraak voor een voorgesprek of interview.


Siebrich Siemens, Spreker bij Uitvaart

Tijdens dat voorgesprek luister ik goed naar wat er wel en niet gezegd wordt. Soms stel ik aanvullende vragen. Daarna verwerk ik mijn notities in een in-memoriam van ongeveer 10-12 minuten en draag dat voor tijdens de uitvaartplechtigheid. Het wordt geen saaie opsomming van feitjes of te lang stilstaan bij een slopend ziekteproces. Het gaat om het wezenlijke levensverhaal en de betekenis die deze persoon voor u heeft gehad, op een levendige manier verteld, met af en toe een grapje of een leuke anekdote. Want dat moet kunnen.

Vaak verzorg ik ook nog de inleiding bij de dienst, en soms, bij de graflegging, nog woorden ten afscheid. Na de plechtigheid krijgt u de tekst mee naar huis. Dan kunt u alles later op uw gemak nog eens doorlezen.

U kunt maar één keer afscheid nemen van uw geliefde en u wilt het goed doen. Kies daarom mooie muziek uit en huur een goede spreker in. Want woorden doen er toe.

Contact

Bezoek- en postadres:
Eskerplein 161
7603WH Almelo

E-mail: siebrichsiemens@gmail.com
Web: http://www.deblauweeinder.nl
Mobiel: 06 573 20 589

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE