nieuws

Facultatieve
Sponsors

Moscowa van 27 mei t/m 4 juni in het teken van Week van de Begraafplaats Wandelingen in Gedenkpark Moscowa

19 mei 2017

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) twee wandelingen. Op 28 mei opent jan Brugman – voorzitter Klankbordgroep Moscowa – om 14.00 uur een nieuw insectenhotel waarna een natuurwandeling van start gaat en op 31 mei kunt u vanaf 19.30 uur deelnemen aan een avondwandeling over de historie en monumenten van het gedenkpark. Startpunt van beide wandelingen is Theehuis Moscowa. Iedereen is van harte welkom.

Uniek gedenkpark

Prachtige aangelegde borders met daarbij soms al eeuwenoude bomen vormen een prachtig decor voor de met zorg uitgezochte gedenktekens. Dieren en insecten zijn er graag geziene gasten. Het gedenkpark is daardoor ook een park om in alle rust rond te wandelen. “Achter veel van de oudere monumenten zit een verhaal”, vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. “Vaak zijn die verhalen echt tekenend voor de tijd, zoals het relaas van een verzetsstrijder tijdens de tweede wereldoorlog, of dat van de hiërarchie van de priestergraven rondom het grote kruis. En ook de natuur groeit al ruim 100 jaar met het park mee. Tijdens de wandelingen vertellen we er alles over!”

Week van de Begraafplaats

Week van de Begraafplaats

De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 27 mei t/m 4 juni voor het vierde jaar georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), waar Moscowa in 2013 lid van mocht worden. Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Moscowa is dan ook trots om bij de mooiste begraafplaatsen van Europa te horen. Naast Moscowa zijn andere leden onder andere Westerveld in Driehuis, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE