nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden doet mee aan de Week van de Begraafplaats

22 mei 2017

Van 27 mei tot en met 4 juni a.s. is het de Week van de Begraafplaats. Dit jaar staat duurzaamheid centraal en dit thema komt terug in de diverse activiteiten. Uitvaartorganisatie Yarden doet mee met zes locaties. Bezoekers worden hier aan de hand van onder meer rondleidingen, lezingen, concerten, thematentoonstellingen en open dagen vertrouwder gemaakt met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden.

Erfgoed

Een begraafplaats is zoveel meer dan een sociale voorziening. Tijdens de Week van de Begraafplaats vertellen de vele enthousiaste medewerkers de bezoekers graag over de natuurwaarde en het historische belang van de begraafplaats. Bezoekers krijgen informatie over rituelen en kunstuitingen op de begraafplaats, maar ook over de mogelijkheden op het gebied van graven en asbestemmingen, onderhoud en kosten.

Duurzaamheid

Het thema van de derde Nederlandse Week van de Begraafplaats is duurzaamheid en dit komt terug in de diverse activiteiten. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld een wandeling maken over een natuurbegraafplaats, waar de kist duurzaam geproduceerd en biologisch afbreekbaar is. Ook zijn er op sommige locaties duurzame urnen te zien. Verder kan het publiek kennismaken met de eerste 100% elektrische rouwauto in Nederland en is er een imker die vertelt over de toegevoegde waarde van bijen op begraafplaatsen.

Vertrouwd

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Yarden doet met zes locaties mee aan de Week van de Begraafplaats. Iedere locatie heeft een eigen, zeer afwisselend programma. Wij ondersteunen dit initiatief van harte omdat het een mooie bijdrage levert aan onze doelstelling om een betekenisvol afscheid voor iedereen mogelijk te maken door nabestaanden te inspireren bij het organiseren van een persoonlijke afscheid. Want als nabestaanden met een goed gevoel terugkijken op het afscheid, helpt dat bij hun rouwproces. We laten het publiek graag ervaren wat er zoal op een begraafplaats gebeurt, ook achter de schermen. En daarnaast is een begraafplaats vaak een mooie en rustgevende omgeving, die inspirerend en troostvol kan zijn.’

Kom langs

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij één van onze deelnemende locaties. Ga naar yarden.nl/weekvandebegraafplaats om te zien welke begraafplaatsen meedoen en welke activiteiten zij organiseren.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE