nieuws

Facultatieve
Sponsors

Honderden bezoekers open dag crematorium Tiel

15 juni 2015


Afgelopen zaterdag hield het crematorium en uitvaartcentrum De Linge in Tiel een open dag. Er waren verschillende activiteiten voor zowel jong als oud. Dat veel mensen uit de omgeving nieuwsgierig zijn naar het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum bleek uit het enorme aantal bezoekers. Meer dan 1300 mensen kwamen op de open dag af.

Belangstellenden konden een kijkje nemen achter de schermen van het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum. Zij kregen de mogelijkheid uitgebreid vragen te stellen en alle ruimten waren open voor het publiek. Medewerkers stonden klaar om vragen te beantwoorden over uitvaartverzorging, opbaarmogelijkheden, lichte balseming, nabestaandenzorg, verzekeringen, de 24-uurs kamers en andere onderwerpen. Daarnaast vond er een presentatie plaats over lichte balseming.

Sfeervol en kleurrijk
Ruud Frische (adjunct-directeur Uitvaartdiensten van coöperatie DELA) en wethouder Corry van Rhee-OudAmmerveld laten een tijdscapsule in de grond zakken. In de capsule zitten persoonlijke boodschappen van genodigden tijdens de officiële opening op 12 juni

Sfeervol en kleurrijk

De open dag was ook bedoeld om mensen te laten zien dat een crematorium niet grijs en grauw hoeft te zijn. Lisan Kroot, locatiemanager crematorium De Linge: ‘Het crematorium is sfeervol, warm en kleurrijk ingericht. Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van de eerste mooie herinneringen aan een verdrietig moment.’ In tegenstelling tot vroeger worden uitvaarten steeds meer afgestemd op persoonlijke wensen. ‘Wij zien dat nabestaanden vaker zelf de uitvaart vorm geven, een ontwerp maken voor het rouwdrukwerk, kiezen voor een beschilderde kist of ander rouwvervoer willen, zoals een speciale koets of motor. We adviseren hen graag over alle mogelijkheden’.

Over coöperatie DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland. www.dela.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >