nieuws

Facultatieve
Sponsors

Veel aandacht voor natuur op Inspiratiedag Hillig Meer

1 juni 2015

Een jonge buizerd spreidt zijn snavel wijd open. Hij is net geringd en gewogen door natuurbeheerders op Landgoed Heidehof nabij Eext op de Inspiratiedag. Een jaarlijks terugkerende dag op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Mensen uit de wijde omgeving kwamen langs om zich te informeren over natuurbegraven, een groene uitvaart of om deel te nemen aan natuurwandelingen en rondleidingen.

Bijenpopulatie
Er was voldoende te beleven voor natuurliefhebbers en andere geïnteresseerden. Bijzondere aandacht was er dit keer voor de bijenpopulatie. Imker Harm Veenhuis gaf een demonstratie van zijn bijen. De bijenpopulatie wordt wereldwijd bedreigd, wetenschappers tasten in het duister over de oorzaak. Landgoed Heidehof investeert daarom extra in een goede leefomgeving voor insecten, waardoor er nog steeds bijenvolken op het landgoed kunnen leven.

Natuurbegraven
Eeuwigdurende grafrust in een prachtig natuurgebied. Het spreekt veel mensen aan. Bezoekers van de inspiratiedag konden een kijkje nemen bij biologisch afbreekbare urnen of ambachtelijke kisten van de bomen op het landgoed. En natuurlijk kon men de natuurbegraafplaats zelf bezoeken. Beheerder Chris Schreve is tevreden met het verloop van de inspiratiedag. “Onze doelstelling is om mensen meer in contact met de natuur te brengen. Dat is vandaag goed gelukt.” Mocht u het gemist hebben: Natuurbegraafplaats Hillig Meer is elke dag geopend, de rondleidingen in het weekend beginnen om 14:00 uur.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >