nieuws

Facultatieve
Sponsors

Speciale wijn voor Hospice in Zwolle

9 juni 2015


Foto: Frans Fotografie

Speciaal voor Hospice Zwolle heeft Schuttelaar Delicatessen en Wijnen drie wijnen, rood/wit/rosé, geselecteerd en uitgebracht onder de naam Hospice de Zwolle. Van elke verkochte fles wijn komt een gedeelte ten goede aan Stichting Hospice Zwolle.

Inspirator voor deze wijnactie is Jonnie Boer naar het bekende Franse voorbeeld, Hospices de Beaune wijnen waarvan de opbrengsten voor het eeuwenoude hospice aldaar zijn. Jonnie en Thérèse Boer kregen, als startsein van de wijnactie in Zwolle, de eerste flessen aangeboden uit handen van Edwin ter Burg, bestuurslid Vrienden van Hospice Zwolle. Thérèse: “De wijnen smaken goed, ik beveel ze graag aan en wens Hospice Zwolle dat de eerste 1000 flessen al in juni uitverkocht zijn.”


Foto: Frans Fotografie. v.l.n.r.: Lydia Taen en Edwin ter Burg (Hospice Zwolle) Thérèse en Jonnie Boer, de Librije

De witte wijn is een Spaanse Bodega Gotica Verdejo. De rosé en rode wijn, La Fête Rosé en La Fête Rouge, komen uit Frankrijk en zijn beide biologische wijnen. De typeringen van Remco van Looijengoed, vinoloog van Schuttelaar: “Een frisse witte wijn, een fruitige toegankelijke niet te zware rosé en een volle klassieke Franse rode wijn. Op koopavond 18 juni aanstaande is de wijn te proeven tussen 19.00 en 21.00 uur in onze winkel aan de Luttekestraat.”

Voor het etiket is gekozen voor een zwart/wit artist impression van het gebouw van Hospice Zwolle, ingebed in een sierlijk etiket ontwerp die luxe uitstraalt, waardoor de wijn ook heel geschikt is als cadeau. De Hospice de Zwolle wijn draagt de subtitel ‘in vino caritas’ hetgeen betekent: in wijn is liefdadigheid/ zorg voor de naaste. Dit als speelse variant op het aloude ‘in vino veritas’, in wijn is waarheid. Met de aanschaf van deze wijn draagt men bij aan naastenzorg in Hospice Zwolle.

De wijnen zijn te koop bij Schuttelaar aan de Luttekestraat of in grotere getalen te bestellen via bestelformulieren. De wijn kost 7,95 euro per fles. Voor horeca en verenigingen, en bij afname meerdere flessen geldt een speciaal tarief. Bij een afname vanaf 24 flessen wordt de bestelling gratis afgeleverd. Meer info over de wijnspecificaties en verkrijgbaarheid via www.hospicezwolle.nl of Schuttelaar.

Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Zwolle op www.uitvaart-zwolle.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >