nieuws

Facultatieve
Sponsors

Donaties voor uitvaarten nieuwe trend?

12 juni 2015

Opnieuw is er een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor een uitvaart. Gisteren werd bekend dat er voor de uitvaart van een vrouw uit Almere voldoende geld bijeen is gebracht door tientallen donateurs. Vandaag is een nieuwe actie gestart, dit keer voor een 54-vrouw uit Tilburg.

De Tilburgse laat twee kinderen van 18 en 20 jaar na. Na haar overlijden kwamen de kinderen er achter dat er geen uitvaartverzekering is afgesloten en er is ook geen geld om de uitvaart van te betalen. Daarom zijn twee verpleegkundigen die de vrouw hebben verzorgd een ‘uitvaartdonatie’ gestart, dat meldt Omroep Brabant.

Eerder dit jaar waren er ook al acties om geld bij elkaar te krijgen voor de uitvaart van een overledene die geen geld na heeft gelaten. Dankzij social media lijken deze acties steeds vaker succesvol te zijn. Via bijvoorbeeld Twitter worden onder andere partijen uit de uitvaartbranche bereikt die soms bereid zijn om producten of diensten gratis te leveren. Ook volkomen vreemden zijn vaak bereid om een bijdrage te geven als ze een ander daardoor kunnen helpen bij een goed en waardig afscheid.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >