nieuws

Facultatieve
Sponsors

Buurtbewoners willen geen crematorium op begraafplaats Rijnhof

8 juni 2015

Omwonenden van begraafplaats Rijnhof in Geestdorp hebben bezwaar gemaakt tegen het plan om een crematorium te realiseren op de begraafplaats, dat meldt RPL Woerden. Zoals (bijna)gebruikelijk bij bouwplannen voor een crematorium voert men hier ook aan dat men verkeersoverlast vreest. Daarnaast is men bang voor de uitstoot van het crematorium.

Nieuwe crematoria in Nederland maken gebruik van crematieovens die zijn aangesloten op moderne filterinstallaties die er voor zorgen dat er in principe alleen warme lucht wordt uitgestoten. Toch komt het nog steeds voor dat mensen denken dat er zwarte rook uit schoorstenen komt.

In een reactie op de berichtgeving op Uitvaartbranche.nl en Uitvaart.nl laat Projectleider Crematorium, Arja Nobel weten dat er vooralsnog slechts sprake is van een voornemen van het college om een crematorium op Rijnhof te vestigen. Er is nog geen definitief besluit. Het college neemt de zorgen van de bewoners serieus. Daarom gaat zij volgende week weer in gesprek met de omwonenden. Daarna zal worden afgewogen of de gemeente het voornemen doorzet. Pas daarna zal het college zich buigen over de vraag of Woerden zelf gaat exploiteren of een exploitant zoekt. In het laatste geval zal een aanbesteding georganiseerd worden.




Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >