nieuws

Facultatieve
Sponsors

“Waakpoef” verbetert terminale zorg van Sensire “de Hooghte”

11 juni 2015


Foto: De “Waakpoef” met v.l.n.r. Lenny de Jong en Xandra Wolterink

Lenny de Jong, werkzaam bij Sensire team “de Hooghte” heeft, in samenwerking met GUV, een “waakpoef” samengesteld. Dit is een groot blik met een zitting welke een inhoud kent van allerlei zaken die bij het waken bij een dierbare steun kunnen bieden.

Lenny de Jong volgt de opleiding verzorgende-IG op het Graafschap College. Voor haar examenstuk moest ze een verbeterplan kwaliteitszorg maken. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken. De zorg veranderd. Mensen kiezen er steeds vaker voor om thuis in hun vertrouwde omgeving te sterven. Voor familie en andere naasten is dit niet altijd even gemakkelijk. Ze hebben hier vaak geen ervaring mee en weten meestal niet goed wat ze kunnen betekenen voor de stervende. Mijn uitgangspunt is om mensen de mogelijkheid te bieden om te ontdekken wat je kan betekenen voor een dierbare en zo het welbevinden van de stervende te vergroten. Zo is het idee van een ‘’waakpoef’’ ontstaan. Ik heb contact gezocht met GUV om te vragen of zij nog tips hadden en of ze mij wilden steunen. Tot mijn verbazing gaven ze niet alleen advies maar waren ze ook bereid om de hele mand te sponseren.”

Xandra Wolterink, uitvaartbegeleidster bij GUV, heeft de contacten met Lenny de Jong gehad: “Toen Lenny ons benaderde werd ik meteen enthousiast. Wij merken vaak dat er voor een overlijden veel behoefte is aan informatie, maar ook aan zaken die inspirerend werken en verzachting kunnen brengen. Daarom werken wij graag mee aan dit goede idee! Als dit idee ook gedragen gaat worden door andere teams van Sensire, zeggen we toe ook daar de kosten van voor onze rekening te nemen.”

In de mand waarmee Sensire team “de Hooghte” binnen kort gaat werken, zit onder andere een CD speler met achtergrondmuziek, gedichtenbundel, bijbel, sfeerkaarsen, huidolie om handen te masseren, familieschrift, deken, informatie over de stervensfasen en praktische informatie over een uitvaart van GUV.

GUV werkt aan het doorbreken van taboes rondom de dood door geheel kosteloos voorbesprekingen, lezingen en voorlichting te geven over alles wat met uitvaart en rouw te maken heeft.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >