nieuws

Facultatieve
Sponsors

Op vakantie in Berlijn? Breng dan een bezoek aan Joodse begraafplaats in Prenzlauer Berg

29 juni 2015

Op de website WattedoeninBerlijn.nl is een prachtig artikel verschenen over de Joodse begraafplaats in Prenzlauer Berg. Deze begraafplaats is in 1827 in gebruik genomen. De Nazi’s hebben eind jaren dertig en tijdens de oorlog diverse vernielingen aangericht op de begraafplaats waar ook gevochten werd tegen de Russen. Maar na de oorlog is de begraafplaats in ere hersteld en zijn veel oude grafmonumenten weer op hun plek neergezet. Tegenwoordig is de begraafplaats niet meer in gebruik, maar het is wel een hele mooie en bijzondere plek in Berlijn die een bezoek meer dan waard is.

Op de plek waar de oude aula stond staat een kapel. Daar zijn de grafmonumenten tentoongesteld die na de oorlog niet terug geplaatst konden worden omdat men niet meer kon achterhalen waar ze precies hadden gestaan. De begraafplaats is een soort van museum geworden waar veel informatie te vinden is over joodse tradities rond een uitvaart.

Bekijk een prachtige fotoserie van de Joodse begraafplaats in Prenzlauer Berg op WattedoeninBerlijn.nl

De begraafplaats is ook te zien in de onderstaande Duitse documentaire over de Schönhauser Allee. De begraafplaats is te zien vanaf 33 minuten en 56 seconden.Joodse begraafplaats Schönhauser Allee
Schönhauser Allee 22, Prenzlauer Berg

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >