nieuws

Facultatieve
Sponsors

Groningse uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang kiest voor coöperatie DELA

Samenwerking maakt ook bouw van uitvaartcentrum en crematorium in Groningen mogelijk

23 juni 2015


Uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang (AB) wordt onderdeel van coöperatie DELA. De aandeelhouder van het Groningse bedrijf, Holding Noordeinde, en de directie van DELA ondertekenden op 22 juni de principeovereenkomst.

De transactie gaat in verschillende fasen. AB-verzekeringen (57.000 polissen) gaat direct over naar DELA. In AB-uitvaartverzorging verwerft DELA een minderheidsbelang van 30%. Over drie jaar volgt de rest van de aandelen.

Continuïteit geborgd

Het merendeel van de veertig medewerkers van Algemeen Belang komt in dienst van coöperatie DELA. Voor een aantal medewerkers betekent dit dat hun functie eind 2017 vervalt. Voor hen ligt een sociaal plan klaar. Directeur Evert de Niet van AB: “Wij hebben een aantal strategische doelen geformuleerd en zorgvuldig onderzocht hoe en met welke partner we die doelen kunnen bereiken. Voor het verzekeringsdeel van ons bedrijf was het belangrijk een partner te vinden met een sterke positie in natura-uitvaartverzekeringen. Nu we opgaan in coöperatie DELA is de continuïteit van ons bedrijf voor onze klanten en een groot deel van onze medewerkers geborgd. Voor ons uitvaartbedrijf komt er extra werk bij. Naast de ruim 400 uitvaarten die we jaarlijks verzorgen, komen er uitvaarten van de DELA-verzekerden bij.”

Nieuwbouw

Door de samenwerking met coöperatie DELA wordt het ook mogelijk een nieuw uitvaartcentrum en crematorium te bouwen in de gemeente Groningen. De huidige locatie in de woonwijk Selwerd is niet geschikt voor de uitbreiding. Een voorstel voor aankoop van grond op bedrijventerrein Hoendiep Noord in het westelijk deel van de stad is bij de gemeente in behandeling.

Verstevigen positie

Coöperatie DELA wil zoveel mogelijk met eigen faciliteiten de uitvaarten van haar leden uitvoeren. Ook in het noorden van Nederland wil de coöperatie aanwezig zijn. Jon van Dijk, financieel directeur van DELA: “Wij hebben de ambitie om onze positie in de markt voor natura-uitvaartverzekeringen verder te verstevigen. Dat doen we onder andere door strategische overnames. De verzekerden zijn van harte welkom. Ze kunnen rekenen op voortzetting van de kwaliteit van de dienstverlening die zij gewend zijn.” Op korte termijn worden de verzekerden persoonlijk geïnformeerd. Ook krijgen zij dan te horen dat er winstdeling komt en dat per 1 januari aanstaande het verzekerde bedrag premievrij met 5% wordt verhoogd. Zo vloeit een deel van de overnamesom terug naar de leden.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Over coöperatie DELA

Circa 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met een begrafenis of crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland. www.dela.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >