nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gezamenlijk herdenken tijdens Lichtjesavond op Moscowa

3 december 2013


Op vrijdag 13 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 uur en 19.30 uur een Lichtjesavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer, Begraafplaats & Crematorium Moscowa en medewerkers van de Eusebiusparochie en is bedoeld voor iedereen die een dierbare wil herdenken.

Het gedenkpark wordt sfeervol verlicht met kaarsen en fakkels. Nabestaanden kunnen een kaarsje - dat ze bij aankomst ontvangen - plaatsen en een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers zorgen voor sfeervolle muziek.

Coöperatie DELA en Kramer verzorgen in de Lindenzaal elk half uur een lezing waarin stil wordt gestaan bij verloren dierbaren. Deze lezingen, met als thema ‘Liefde’, worden gegeven door gastspreker Leo van den Hazelkamp. Een harpiste begeleidt de gastspreker. Er zijn diverse uitvaartvoorgangers van de Eusebiusparochie aanwezig en er is een ‘gedichtenpad’. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en ook aan kinderen is gedacht. Iedereen is van harte welkom.

Herinneringen levend houden
Moscowa, coöperatie DELA, Kramer en de Eusebiusparochie willen met de Lichtjesavond mensen helpen herinneringen levend te houden. André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa: “Zo tegen het einde van het jaar denken mensen vaak meer aan hun overleden naasten. Door de gelegenheid te bieden samen te gedenken, met kaarslicht en sfeervolle muziek, hopen wij met onze Lichtjesavond troost te bieden. We hebben de afgelopen jaren ook zeker gemerkt dat die behoefte er is, en ondanks verdriet is zo’n herdenkingsavond heel warm en bijzonder.”

Over Begraafplaats & Crematorium Moscowa
Begraafplaats & Crematorium Moscowa - onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’ - is een echt Arnhems gedenkpark. Het terrein van de uitgestrekte monumentale begraafplaats (1873) heeft een fraaie ligging en is ook een geliefd wandelgebied. Invulling geven aan persoonlijke wensen is voor Moscowa altijd hét uitgangspunt. Voor, tijdens maar zeker ook na afloop van een plechtigheid.

Over Coöperatie DELA
Zo'n 170 vestigingen, bijna 2.300 medewerkers, 41.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 75 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA's ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen.

Over Uitvaartverzorging Kramer BV
Uitvaartverzorging Kramer is een gerenommeerd Arnhems familiebedrijf dat al meer dan 128 jaar uitvaarten verzorgt in Arnhem en wijde omgeving. Kernwaarden van het bedrijf zijn onder andere: kwaliteit op alle fronten, onderscheidend vermogen, degelijk, stijlvol en verzorgd. Niets is Kramer te veel, de service gaat heel ver en iedereen staat klaar om zorg te dragen dat de uitvaart geheel naar wens verloopt. Vrijwel alles wordt in eigen beheer gedaan. Van drukwerk tot rouwvervoer en van catering tot gedenkstenen. Naast de vestiging in Arnhem heeft Kramer een kantoor in Nijmegen, rouwcentra in Velp en Westervoort en per 1 december 2013 een Afscheidshuys in Apeldoorn.

Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Arnhem op www.uitvaart-arnhem.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >