Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kinderen niet ingelicht over crematie moeder

dinsdag 31 december 2013

Een 80-jarige vrouw die verbleef in het Sarphatihuis in Amsterdam is twee weken geleden gecremeerd zonder dat haar kinderen hiervan op de hoogte waren gesteld. Toen een van de kinderen eerder deze maand op bezoek wilde bij zijn moeder kreeg hij te horen dat ze was overleden en dat ze ook al gecremeerd was, dat meldt AT5.

De demente vrouw overleed begin december in haar slaap. De zorginstelling zegt er alles aan gedaan te hebben om in contact te komen met de kinderen. Maar het lukte niet om een van de kinderen te spreken. In eerste instantie werd de uitvaart uitgesteld maar uiteindelijk heeft men de vrouw laten cremeren.

Pas op 18 december kwam een van de kinderen naar de zorginstelling om moeder te bezoeken. Toen werd duidelijk wat er allemaal was gebeurd. De zorginstelling zegt dat ze alle procedures heeft gevolgd voordat de vrouw werd gecremeerd. Maar de kinderen denken daar anders over. Zij zeggen dat ze niet alle weken langs kwamen bij moeder, maar dat ze wel een normaal contact hadden. De verplegers hadden een telefoonnummer van de zoon van de vrouw, maar zijn telefoon werkt niet meer. Maar de familie zegt dat het ziekenhuis ook een adres van hem heeft. Naar dat adres verstuurde de instelling een jaar eerder nog een brief. Het is nog onduidelijk waarom men niet eerst even langs dat adres is gegaan voordat de vrouw werd gecremeerd.


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder