nieuws

Facultatieve
Sponsors

Groot exploitatietekort algemene begraafplaats Zeist

26 december 2013

De gemeente Zeist dreigt geconfronteerd te worden met een groot exploitatietekort op de Algemene begraafplaats. Verschillende fracties uit de raad willen van het college weten waar de hoge kosten vandaan komen en wat men kan doen om de tekorten terug te dringen, dat meldt De Nieuwsbode Zeist.

In het verleden is vastgesteld dat de begraafplaats kostendekkend moet zijn. Maar er is onder de verschillende fracties weinig animo om de tarieven op de begraafplaats bijna te verdubbelen om die doelstelling te halen. De CU/SGP wijst het college er op dat steeds meer mensen kiezen voor crematie omdat ze de kosten van een begrafenis niet kunnen betalen. Wat dat aan gaat zou de gemeente dus eigenlijk moeten uitzoeken wat ze kan doen om meer mensen over te halen om te kiezen voor een begrafenis. De VVD heeft behoefte aan meer onderzoek naar het dalende aantal begrafenissen.

Verschillende fracties willen dat het college helderheid verschaft over waar de kosten momenteel zitten. De gemeente is overigens duidelijk in haar standpunt over de komst van een crematorium. Dat laatste gaat als het aan het college ligt niet gebeuren omdat er al voldoende crematoria zijn in de regio.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE