nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw uit Amsterdam: Tattoo overledene bewaren aan de muur

3 december 2013

Een viertal ondernemers hebben een nieuw bedrijf opgericht. Het gaat om tattoo-shop Walls en Skin in Amsterdam. Mensen met een tatoeage kunnen hun tattoo na hun dood doneren aan de shop waar ze aan de wand worden gehangen voor een expositie, dat meldt het AD.

Een van de initiatiefnemers laat aan het AD weten dat de huid wordt bewerkt tot een soort plastic. Men heeft geprobeerd om te achterhalen of dit initiatief binnen de grenzen van de Nederlandse wet valt. Maar de eigenaren kregen maar zelden een concreet antwoord op brieven met vragen die ze hebben verstuurd aan onder andere de politie en het ministerie. Bij gebrek aan duidelijkheid heeft men daarom besloten om gewoon te beginnen en dan aan te zien of het wel of niet kan.

Volgens de initiatiefnemers moeten pathologen meewerken aan de afgifte van de huid als de overledene dit heeft opgenomen in zijn of haar testament. Het concept zou uniek zijn omdat deze service nergens ter wereld zou bestaan. De initiatiefnemers weten dat alleen de Yakuza (Japanse maffia) hun tatoeage op deze manier bewaren. De ondernemers laten in het AD verder weten dat ze denken dat er veel vraag is naar deze service. Ze zullen zich ook gaan richten op klanten van buiten Nederland.


uitvaart regelen Amsterdam

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >