nieuws

Facultatieve
Sponsors

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree gaat uitbreiden

2 november 2013


Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree wordt met ruim tien hectare uitgebreid. Het gaat om het deel waar nu alleen nog as uitgestrooid mag worden, dat meldt de Limburger.

Op het Venlose deel van 2,5 hectare mag nu al worden begraven. Het nieuwe deel van tien hectare maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur. Daardoor is de provincie er extra streng. Er zijn beperkingen gesteld aan het aantal begravingen die er plaats mogen vinden. Op het nieuwe deel zullen de regels voor het plaatsen van monumenten strenger zijn dan in het Venlose deel. Huub Kluijtmans, eigenaar van de natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree en natuurbegraafplaats Bergerbos, laat in de krant weten dat de monumenten straks mogen bestaan uit bijvoorbeeld een zwerfsteen of een klein bordje.

Kluijtmans zegt verder dat 'minimalisme' de nieuwste trend is in de uitvaartbranche. De natuurbegraafplaats biedt dan uitkomst omdat mensen geen duur monument hoeven te kopen en er is ook geen noodzaak om het graf op de natuurbegraafplaats te onderhouden. 'Geen graf waar je met Allerzielen met een pot chrysanten naar toe moet sjouwen', aldus Kluijtmans in de Limburger.


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE