nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nunspeet verhoogt begraaftarieven met 70%

20 november 2013


De gemeente Nunspeet verhoogt de tarieven voor begraven vanaf 1 januari aanstaande met 70%, dat meldt de Weekkrant. De SGP-fractie wil dat de gemeente burgers tegemoet komt door de verhoging gefaseerd in te voeren. De partij maakt zich zorgen omdat niet iedereen in staat is om zomaar 700 euro meer te betalen voor een graf.

De gemeenteraad besloot in mei van dit jaar dat er een 100% kostendekking moet komen voor de gemeentelijke begraafplaatsen. Maar tegelijkertijd wil een meerderheid geen enkele concessie doen aan het onderhoudsniveau. Daardoor kan de gemeente eigenlijk niets anders doen dan de tarieven met 70% verhogen.

Graven ruimen in Nunspeet

Tot nu toe wordt er in Nunspeet niet geruimd. Maar er zijn in de laatste decennia wel graven uitgegeven voor de duur van 30 jaar. In 2018 verloopt het grafrecht van de eerste graven die dan dertig jaar geleden zijn uitgegeven voor drie decennia. Een meerderheid van de gemeenteraad wil niet dat wordt over gegaan tot het ruimen van deze graven. Maar dat zorgt er wel voor dat er in de toekomst ruimtegebrek zal ontstaan op de begraafplaatsen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >