nieuws

Facultatieve
Sponsors

'Bestuurders zorginstanties krijgen boetes bij vroegtijdig ontruimen kamers overledenen'

7 november 2013

De Tweede Kamer wil dat het kabinet nu snel met maatregelen komt die het vroegtijdig ontruimen van kamers van overledenen in zorginstellingen tegen gaan. De SP en PVV willen dat bestuurders van zorginstellingen die doorgaan met de snelle ontruimingen boetes krijgen, dat meldt de Volkskrant.

Het CDA noemt het vroegtijdig ontruimen van kamers van overledenen schandalig. Staatssecretaris Van Rijn laat weten dat instellingen aangesproken zullen worden als ze de kamers te snel ontruimen. Hij beloofde verder dat hij voor het einde van het jaar een brief in elkaar zal draaien waarin hij ingaat op het mogelijk beboeten van bestuurders.

Zorginstellingen moeten de nabestaanden officieel zeven dagen de tijd geven om de kamer te ontruimen. De Consumentenbond toonde deze zomer aan dat ongeveer 40% van de instellingen zich niet aan die zeven dagen houden. Vaak geven ze helemaal geen voorlichting aan nabestaanden over hun rechten of ze verstrekken nabestaanden onjuiste informatie. Brancheorganisatie Actiz zegt dat het overtreders mogelijk gaat royeren als organisaties hun gedrag niet verbeteren.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE