nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wereldlichtjesdag zondag 8 december 2013 om 19.00 uur

11 november 2013

In 2013 wordt op zondag 8 december Wereldlichtjesdag georganiseerd. ‘World Wide Candle Lighting' is ontstaan in 1997 in Amerika. Ieder jaar op de 2e zondag in december komen, vanaf 19.00 uur ’s avonds, wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Op steeds meer plekken in Nederland worden ook herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd.

Op deze bijeenkomst staat men met elkaar stil bij alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Herdenken gebeurt door heel veel kaarsjes te branden en te luisteren naar troostende woorden en gedichten. En bijna overal ter wereld wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” van Karen Taylor Good ten gehore gebracht.

Baby’tjes van welke leeftijd dan ook worden herdacht. Er is ook immens verdriet en leegte na een miskraam of vroeggeboorte. Ook jonge kinderen, een puber of een reeds volwassen kind; of het verlies recent was of al jaren geleden: iedereen die zich verbonden voelt is op Wereldlichtjesdag van harte welkom, ouders, grootouders, broertjes, zusjes, andere familieleden of leerkrachten het maakt niet uit.

Wereldlichtjesdag is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Samen zorgen we er op deze manier voor dat in de gehele wereld op de tweede zondag in december een lint van licht ontstaat.

Op de site www.Wereldlichtjesdag.nl is meer informatie te vinden over alle plekken in Nederland waar een herdenking wordt gehouden.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE