nieuws

Facultatieve
Sponsors

Martin Hendericks Uitvaartverzorging genomineerd tot jonge onderneming 2013

29 november 2013

Ruim zestig bedrijven, verdeeld in drie categorieën, zijn voorgedragen waarvan er inmiddels negen zijn genomineerd. Drie per categorie die meedingen tijdens het Business Event Vijfheerenlanden 2013, op 9 december a.s. naar de titel ‘Ondernemer van het jaar’.

De ruim zestig bedrijven zijn voor een deel voorgedragen door een twaalf personen tellende commissie. De commissieleden zijn vertegenwoordigers van onder andere de gemeenten, de ondernemersverenigingen en bedrijvenkringen uit Leerdam, Lingewaal, Zederik en Vianen.

Genomineerden
Er zijn drie categorieën: 1. Industrie en Dienstverlening, 2. MKB en Detailhandel en 3. Jonge Ondernemer/Onderneming. In elke categorie zijn inmiddels de drie genomineerden bekendgemaakt. Martin Hendericks Uitvaartverzorging uit Vianen is één van de drie genomineerden in de categorie jonge onderneming.

Beoordeling

Er wordt bij de beoordeling onder andere gekeken naar innovatieve kracht, groei- en ontwikkelingen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Tevens wordt gekeken in hoeverre de bedrijven actief betrokken zijn in hun regio aldus de organisatie Business Event die de verkiezing dit jaar voor het eerst in de regio Vijfheerenlanden organiseert.

Martin Hendericks
“Ik kon het eerst niet geloven, een uitvaartondernemer voorgedragen? Maar toen ’t serieus bleek te zijn was ik aangenaam verrast. Na enkele weken vernam ik ook nog eens dat ik één van de drie overgebleven kandidaten was binnen mijn categorie. Ik voel mij zeer vereerd.”

Waarom denk je dat de jury jouw bedrijf heeft genomineerd?

“Klaarblijkelijk is mijn manier van werken opgevallen, hoewel het voor mij normaal is. Voor kinderen die achterblijven heb ik extra aandacht, in Jip en Janneke taal betrek ik ze bij alles wat op ze af gaat komen, soms komen ze dan zelf ook met ideetjes. Voor mij houdt de zorg voor de nabestaanden niet op na de uitvaart. Het is belangrijk dat de zorg wordt voortgezet en zo lang aanhoudt als nodig is. Om ook na de uitvaart die zorg te kunnen verlenen werk ik samen met Danielle van den Broek van Nunazorg.
Daarnaast merkte ik bij de nabestaanden dat er behoefte was aan contact tussen lotgenoten. Ik vernam tijdens het nagesprek dat vooral de zondagochtenden erg lang duurde en zo ontstond het idee om met lotgenoten te gaan wandelen: Wandelcyclus Delen in Rouw welke ik samen met Antoinette van Herpen (Puurafscheid) organiseer. Eén keer per seizoen wandelen we een jaar lang in dezelfde omgeving om te zien hoe de natuur in rust is, weer opkomt, in volle bloei staat en zich weer klaar maakt voor de nieuwe rustperiode. Verder ben ik mede initiator van Lichtjes in de Duisternis. In 2012 zijn we daarmee begonnen op de Algemene Begraafplaats van Vianen. Het eerste jaar, waren er zo’n 450 bezoekers en werden er 143 namen voorgedragen van overledenen. Afgelopen 2 november waren er zo’n 550 bezoekers en werden en 300 namen voorgedragen. Het wordt zeer gewaardeerd en met dit soort aantallen merk je dat er een enorme behoefte bestaat aan dit soort momenten en weet je dat je het niet voor niets doet.”

Hoe lang bestaat Martin Hendericks Uitvaartverzorging?

“Ik ben officieel in juni 2011 voor mijzelf begonnen als ZZP’er. Maar nog voor mijn officiële start werd ik al benaderd door een familie met het verzoek een uitvaart te begeleiden van hun familielid. Sindsdien ben ik meer dan tevreden over het werkaanbod. In principe werk ik alleen, maar bij meerdere of hele grote uitvaarten waar veel mensen worden verwacht heb ik assistentie. Die is er gelukkig en komt van collega’s of mijn eigen partner. Van de leveranciers waar ik mee werk verwacht ik dezelfde klant- en servicegerichtheid, die heb ik o.a. gevonden bij Rouwservice Nederland, locatie Groenekan en Nunazorg. Uitvaartzorg is geen product maar puur mensenwerk.”

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >