nieuws

Facultatieve
Sponsors

Omroep Gelderland bezoekt Docendo Opleidingen.

19 februari 2013


Afgelopen week was TV Gelderland te gast bij de training 'Complexe restauraties' van Docendo opleidingen. Er zijn opnames gemaakt voor het programma 'In Gelderland'.

De omroep wilde aandacht geven aan het unieke karakter van de Docendo leergang waarbij mensen stap voor stap worden opgeleid van eenvoudige restauraties en camouflagetechnieken naar complexe restauraties en anatomische reconstructies.

Docendo is de enige aanbieder van deze unieke leergang in Nederland en is daarmee dè specialist op het gebied van postmortale zorg opleidingen.

Omdat het bedrijf in Gelderland gevestigd is, was dit voor de omroep aanleiding om er een reportage van te maken voor het programma ‘In Gelderland’.

In het bijna 10-jarig bestaan van Docendo volgden al 4000 cursisten één of meerdere cursussen en dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt.

Ook in deze groep waren er deelnemers vanuit België en er ligt inmiddels ook een aanvraag vanuit Duitsland.Overledenenverzorgers, die zich dit specialisme eigen maken, kunnen bijzonder veel betekenen voor nabestaanden.

Eigenlijk maken zij hèt verschil tussen ‘het is beter om de kist te sluiten’ of ‘u kunt afscheid nemen’.

Het feit dat het mogelijk wordt gemaakt om, zelfs na een ernstig ongeval met letsel, toch afscheid te kunnen nemen van een overleden dierbare is een bijzonder dankbare taak.

De reportage wordt a.s. woensdagavond tussen 18.20 en 19.00 uur uitgezonden bij TV Gelderland in het programma ‘In Gelderland’.

Vervolgens wordt dit ieder uur herhaald. Via de website is het live te bekijken op www.gld.nl, of later via de site van Omroep Gelderland en dan via Uitzending Gemist.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >