nieuws

Facultatieve
Sponsors

VIDEO: Laatste rustplaats Freddie Mercury na 20 jaar bekend

25 februari 2013

In november 1991 overleed Queen zanger Freddie Mercury aan de gevolgen van Aids. Mercury is een van de grootste artiesten ooit. Maar na zijn dood was er voor fans geen plek waar ze de zanger konden herdenken omdat de laatste rustplaats tot vandaag geheim werd gehouden.

Maar de Engelse krant The Mirror zegt dat ze nu toch weet waar de laatste rustplaats van Freddie Mercury is. Op een plaquette op het Kensal Green-kerkhof in West-Londen staat de naam Farrokh Bulsara. Freddie Mercury werd in 1946 in Zanzibar geboren als Farrokh Bulsara. Toen hij zich begin jaren zeventig in Londen aansloot bij de groep van Roger Taylor en Brian May noemde hij zichzelf Freddie Mercury.

Freddie Mercury werd na zijn dood gecremeerd in het crematorium vlakbij de begraafplaats. De geboorte – en sterfdatum kloppen ook. Nu.nl meldt dat onder de tekst het initiaal M staat. Dat zou heel goed kunnen staan voor Mary Austin, de voormalige geliefde van de populaire zanger. De meeste mensen hebben altijd gedacht dat Austin de as van Mercury thuis bewaarde. Maar nu lijkt het dat de as is bijgezet op de begraafplaats.Het is goed mogelijk dat de begraafplaats nu een bedevaartsoort wordt voor fans van Queen. Meer dan twintig jaar na de dood van de frontman heeft de band nog altijd enorm veel fans. Mary Austin woont nog altijd in het huis van Freddie Mercury, die na zijn relatie met Austin voor een mannelijke partner koos. Maar Austin en Freddie Mercury bleven vrienden en Freddie noemde haar altijd zijn echte vrouw. Saillant detail: Freddie woonde toen hij stierf al zes jaar samen met zijn partner Jim Hutton. Maar in zijn testament liet hij het volgende na: "Je was mijn vrouw, dus het behoorde jou toch al toe, lieverd". Dat ging over de woning van Mercury. Austin ontvangt tot op de dag van vandaag nog de royalty’s voor Freddie Mercury en dat zijn er ook ruim twintig jaar na zijn dood heel wat!

Kensal Green Cemetery

De Kensal Green Cemetery is een van de oudste en mooiste begraafplaatsen van Engeland. Het is volgens the General Cemetery Company (eigenaar) een van ’s werelds eerste tuinbegraafplaatsen. De begraafplaats is 23 hectare groot. Wanneer u in Londen bent is het zeker de moeite waard om deze begraafplaats eens te bezoeken. De begraafplaats is alle dagen van het jaar vrij toegankelijk voor het publiek.

Bekijk hier een film van de begraafplaats:


Meer informatie over de begraafplaats en het adres vindt u op de site van Kensal Green Cemetery.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >