nieuws

Facultatieve
Sponsors

Middagsymposium: Een nieuwe kijk op rouw

21 februari 2013

Onze kijk op rouw verandert. In de vorige eeuw werden bijvoorbeeld de sporen van overleden vaders en moeders zo snel mogelijk gewist en was er voor kinderverdriet geen plaats. Sinds een jaar of twintig verwerken we het verlies in vier rouwtaken. Als we alle taken gedaan hebben, zijn we ‘klaar’ met rouwen.

Maar nieuwe tijden vragen om nieuwe inzichten en rituelen. In dit vierde symposium maakt Levamentum u deelgenoot van die nieuwe inzichten. Johan Maes ziet rouw niet als een strak viertakenplan, maar als een voortdurende beweging tussen ‘verlies’ en ‘herstel’. Ontkenning?
Kan gezond zijn. Na tien jaar nog aan het rouwen? Dat zegt niets over je functioneren of gebrek aan veerkracht.

Lowie van Gorp verloor zijn tienjarige dochter aan kanker en deelde zijn verdriet met de wereld via weblogs en tweets. Wat doet dit met hem en zijn gezin? En wat kunnen we hiervan leren? Leo Wilhelm past nieuwe inzichten over rouw toe op de werkvloer. Een rouwprotocol in een organisatie waarin emoties tonen niet gebruikelijk is? Goed voor de werknemer, goed voor de werkgever, en goed voor de zaak. Kortom: verschillende verhalen met verrassende conclusies, in een afwisselend en informatief programma. Levamentum nodigt u graag uit!

Levamentum
Levamentum is gespecialiseerd in bijzonder rouwdrukwerk, troostrijke attenties, boeken en lezingen. Levamentum wil een lichtpuntje zijn voor iedereen die te maken krijgt met het overlijden van een dierbare.

13.00 Ontvangst en registratie
13.30 Welkom
13.40 ‘Ze zeggen dat het overgaat’ - introductie door Johan Maes
14.00 KanjerGuusje - ervaringsverhaal door Lowie van Gorp
14.50 Vragen
15.00 Pauze en informatiemarkt
15.20 Workshops (simultaan)

  • Nabijblijven voor vrijwilligers en professionals -
    door Johan Maes
  • Rouw op het werk - door Leo Wilhelm
  • Rouw 2.0: sociale media en rouw - door Lowie van Gorp

16.20 Gedachtewisseling tussen sprekers en publiek
16.40 Afsluiting
16.50 Informeel napraten en vervolg informatiemarkt

Johan Maes is docent en psychotherapeut, gespecialiseerd in rouwtherapie. Samen met zijn vrouw Evamaria Jansen runt hij Centrum De Bedding in Gent, praktijk voor psychotherapie en expertisecentrum in rouw (www.debedding.eu). Ook is hij hoofd van de Rouwacademie van het Landelijk Steunpunt Rouw in Amersfoort. Maes is medeauteur van het boek Ze zeggen dat het overgaat(2009).

Leo Wilhelm voerde als HR-manager bij Defensie een rouwprotocol voor burgerpersoneel in. Hij volgde verschillende opleidingen op het gebied van rouw en omgaan met verlies. Zijn werk bij Defensie combineert hij met zijn eigen onderneming De Troostcoach (www.troostcoach.nl).
Lowie van Gorp, ict-consultant, twitteraar, blogger. Zijn blog over dochter Guusje die overleed aan kanker (www.kanjerguusje.nl) werd miljoenen keren bezocht en in 2011 werd Van Gorp gekozen tot Twitteraar van het Jaar. Ook schreef hij het boek KanjerGuusje – mijn leven is van mij. Hiervoor kreeg hij de Selexyz Publieksprijs voor Beste Boek. Inmiddels is Van Gorp een veelgevraagd spreker.

Datum en locatie
Vrijdag 19 april 2013 van 13.00 tot 17.00 uur.
Urbana, Wipstrikkerallee 213, 8025 AH Zwolle.
Urbana is zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar.
Parkeren is gratis. www.urbana.nl.

Voor wie
Managers, leidinggevenden, bestuurders, P&O-functionarissen, arboartsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners, docenten en leidinggevenden in het onderwijs, rouwconsulenten en rouwbegeleiders, uitvaartondernemers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden.

Aanmelding en kosten
Aanmelden kan tot 9 april 2013 per mail: info@levamentum.nl of via de websitewww.levamentum.nl. Vermeld s.v.p. voor welke workshop u zich wilt inschrijven. Deelname kost € 130 voor beroepskrachten en € 85 voor vrijwilligers. Elke tweede aanmelding van een rechtspersoon of vrijwilligersorganisatie krijgt 10 procent korting. De prijzen zijn inclusief btw. Na uw inschrijving ontvangt u een factuur. Uw inschrijving is definitief na betaling.

Schrijf snel in
Het aantal plaatsen is beperkt en deelname gaat op volgorde van aanmelding en betaling. Wacht niet te lang met aanmelden! Onder de eerste 25 inschrijvers verloot Levamentum het boek Ze zeggen dat het overgaat van Johan Maes en Evamaria Jansen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het symposium kunt u contact opnemen met Leonie Troost: info@levamentum.nl, tel. 0527 . 712 042 of 06 . 49 139 123.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE