nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dag begraafplaats en crematorium de Essenhof

14 februari 2013

Zaterdag 9 maart opent de Essenhof de poort tussen 11 uur en 16 uur. Bezoekers worden ontvangen met koffie en thee in de aankomsthal van het hoofdgebouw. Zij kunnen daar informatie vinden over de vernieuwde Essenhof en over de activiteiten op de open dag.

Programma
Op de open dag zal in de Biesbosch Aula een doorlopende filmvoorstelling te zien zijn over de Essenhof. Van 11.30 uur tot 15 uur worden elk half uur rondleidingen gegeven. Zo kunnen mensen de familiekamer en het nieuwe crematorium bezoeken, een kijkje nemen in de monumentale Thuredrith Aula, een rondleiding volgen over de begraafplaats langs de urnentuin, kinderhof en keldergraven en een bezoek brengen aan het nieuwe publiekskantoor, waar ondermeer informatie over sierurnen wordt gegeven.

Vernieuwing Essenhof
Afgelopen jaren heeft de gemeente veel geïnvesteerd in een uitbreiding van de capaciteit en dienstverlening van de Essenhof en het vergroten van de verbondenheid van de begraafplaats met de inwoners en nabestaanden. De uitbreiding heeft er voor gezorgd dat de begraafplaats ook in de toekomst zijn functie kan behouden.

De vernieuwing van de Essenhof begon in 2010 en werd eind november 2012 afgerond met de plaatsing van een nieuwe toegangspoort en de herinrichting van het voorterrein. Zaterdag 9 maart is het eerste moment dat de vernieuwde begraafplaats de poorten opent voor het grote publiek.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >